Не е лесно да се откраднат половин милион лева, това

...
Не е лесно да се откраднат половин милион лева, това
Коментари Харесай

Експерт разнищи безпрецедентния обир в Монтана и посочи кой може да е помогнал отвътре на апаша

Не е елементарно да се откраднат половин милион лв., това изисква предварителна подготовка и познаване на пропуските в системата за сигурност. Така Николета Атанасова, ръководител на Българската камара за защита и сигурност, разяснява случая в Монтана, при който подправен инкасо чиновник отмъкна близо половин милион лв. от магазин.

„ В този случай има пропуски и от страна на охранителната компания и от страна на клиента – в тази ситуация магазина. Охранителната компания би трябвало да е подала лист с имената на чиновниците, които имат право да взимат инкасото. Охранителната компания е направила график на взимането на инкасото – явно е веднъж в седмицата. За един подобен магазин, който генерира сериозен оборот, веднъж в седмицата е апетитно за престъпния контингент”, съобщи Атанасова пред Нова телевизия.

„ От страна на магазина евентуално са познавали индивида – може да е сегашен чиновник, някогашен чиновник. Предвид на това, че не са го ревизирали, може би това е практика”, разяснява Атанасова.

По думите й в случай че магазинът няма охранител, който да извърши тази инспекция, задължението е на касиерката, която би трябвало да се увери, че предава парите на оторизиран чиновник. „ Не е изключено и самата касиерка да играе в схемата”, съобщи Атанасова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР