Не е лека ситуацията в момента, предстоят много тежки дни.

...
Не е лека ситуацията в момента, предстоят много тежки дни.
Коментари Харесай

Комисар Николов: Има опасност от пожари в цялата страна, предстоят много тежки дни

Не е лека обстановката сега, предстоят доста тежки дни. Това предизвести комисар Николай Николов, шеф на Национална работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Той напомни и обстановката в прилежащите страни, като добави, че с изключение на в Гърция и Турция, обстановката в Сърбия с пожарите също е тежка.

,,Основна причина за възникването на пожарите е човешката дейност``, съобщи комисар Николов и прикани при най-малкия пожар, когато се види пушек, да се даде сигнал на 112, тъй като колкото по-рано се работи, толкоз по-малки ще са вредите.

Дните, които стартират, са извънредно рискови. При моного високи температури и ниска мокрота скоростта на разпространяване на пожара в гората може да стигне 30 км/ч, изясни комисар Николов.

Според него в гората е задоволителен единствено един час, с цел да обхване огънят повърхност от няколко квадратни километра.
 10 съвета за сигурност при горещо време 10 съвета за сигурност при горещо време
Лятото към този момент е тук, а дружно с него и горещото време, което не е безвредно за здравето ни. Ето за какво някои би трябвало да съблюдаваме някои основ...

,,Неконтролируема става обстановката в сходни моменти``, означи той. Няколко хиляди са унищожените декари гори и десетки хиляди аграрни земи, сухи треви и шубраци са наранени до в този момент от пожарите. Традиционно в Хасковско, в югоизточна България, Благоевград, а през днешния ден чакаме и в Северната част на страната, изясни шефът на Националната работа за пожарна сигурност.

Това по думите му е без пожара в Хасково, който се прави оценка на 5-6000 дка, все още унищожени са 5500 дка горски площи.

,,Не желая да си представям, че ще стигнем до такава степен да загинат хора от пожари, да се постанова да евакуираме жители, нашите проекти с министерството на земеделието и горите са много стриктни``, акцентира Николов.

По линия на пожарната сигурност съгласно него не трябва да се позволява немарливост – мятане на фасове, да се съблюдава възбраната за заличаване на боклуци с палене на огън. Той предложи за тези няколко дни да се спре всякаква активност по полето, с изключение на прибирането на реколтата.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР