Не е констатирано нарушение при извършената забранена маневра на полицейски

...
Не е констатирано нарушение при извършената забранена маневра на полицейски
Коментари Харесай

МВР Пловдив: Полицаят, направил забранен обратен завой, не е извършил нарушение

Не е установено нарушаване при осъществената неразрешена маневра на полицейски чиновник в Пловдив. Това оповестиха за медията ни от Ръководството на ОДМВР – Пловдив в отговор на изпратено от нас питане по случая към тях.
Прочетете още
Припомняме, че на 27 януари до медията ни постъпи сигнал, съпроводен с видеоматериал, на който се вижда по какъв начин полицейски автомобил прави неразрешен противоположен завой на бул. „ България ” в Пловдив.

От изпратените фрагменти се вижда по какъв начин лидерът на колата стопира в най-лява лента в северната част на булеварда, където ясно е обозначено посредством маркировка и пътни знаци, че придвижването е разрешено единствено и само напряко. Има и знак, който категорично не разрешава осъществяването на противоположен завой там. Въпреки това лидерът на полицейския патрул с регистрационен номер Сухопътни войски 7649 КВ изчаква водачите в насрещното да преминат и прави нарушаването. Служебният автомобил не е с включени светлини и звуков сигнал, които биха му дали опция да наруши знаците. 

Медията ни потърси мнението на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив във връзка осъщественото от полицейски чиновник деяние.

„ Ръководството на ОДМВР - Пловдив е осведомено с видеоматериала от Вашата обява и при осъществената инспекция не е установено нарушаване на Закона за придвижване по пътищата по време на осъществяване на служебните отговорности на служителите на реда от въпросния автомобил ”, се споделя в него.

В изпратения до медията ни отговор липсва каквато и да е обосновка, тъй че не излиза наяве каква е била повода, автомобилът да извърши неразрешената маневра.

За неспазване на пътни знаци, пътната маркировка и други средства за сигнализиране, разпоредбите за преимущество, за разминаване, за изпреварване или за заобикаляне би следвало водачът да получи санкция, само че в този случай излиза наяве, че такава няма да бъде връчена. 

След като чиновниците на полицията си разрешават да нарушават разпоредбите за придвижване по пътищата, за какво се учудваме на растящия брой нарушавания и произшествия по пътищата? След като началници на ведомство, което се устоя от налозите на жителите, си разрешават да оправдава чиновниците си без причини, за какво се учудваме, когато някой лидер, толериран от полицейски шефове, мине със 150 км/час през тротоара и убие две девойки? 

 

Видео:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР