Не е изненада, че ще има избори и дали ще

...
Не е изненада, че ще има избори и дали ще
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Има много по-рискови места от изборните секции

 Не е изненада, че ще има избори и дали ще са март, април или май, това не трансформира радикално обстановката, има едно нездравословно фокусиране върху здравния темперамент на изборите.

Това означи в  " Още от деня "  главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Според него, гласуването не лишава повече от 5-10 минути, има доста други места и събития, където всекидневно вършим доста по-интензивни контакти и където рискът е по-голям.

От страна на Щаба ще бъде направено всичко допустимо - и като ваксиниране на членовете на преносимите комисии, и като съществуване на дезинфектанти, и като прилагане на маски, за предотвратяване на хората, които гласоподават, увери основният държавен контрольор.

Имунизираните досега са малко над 17 000. На опашката сме по % имунизирани жители. Това е през последните 3 дни, преди този момент бяхме и преди Франция, и преди Нидерландия по % имунизирани, уточни доцент Кунчев.

" Бих се тормозил от тази обстановка, в случай че имунизациите са тук, а ние не можем да ги създадем. А ние вършим всяка една партида, която дойде - просто за момента с толкоз разполагаме, толкоз вършим ", съобщи Ангел Кунчев.

И акцентира, че увеличението на имунизациите през идващите седмици е в пъти: " Пфайзер " - 60 000 през януари, 75 000 - февруари, 100 000 - март, 300 000 - април. По същия метод ще е за " Модерна ", евентуално по същия метод ще е за " Астра Зенека ", въпреки че още не е утвърдена.

" Заявяването е ясно какви количества желаеме ние - ние желаеме за задачите близо 7 000 000 жители - по две дози - 14 млн. Достъпът до тях към този момент зависи какви количества са в положение да произведат компаниите, да ги дават на Европейската комисия и всяка страна да вземе този дял, този % - 1,55, колкото се поставя като население от Съюза ", изясни доцент Кунчев.

Всяка страна би могла да си поръча, като Унгария, от Китай, само че в случай, че сме си поръчали от най-хубавите ваксини в света повече, в сравнение с е популацията ни, че сме отделили 300 млн. лева - за какви други да договаряме, разяснява основният държавен контрольор.

" Големият проблем ще бъде да достигнем тези заветни 70% от популацията, а не можем ли да вършим имунизацията, или не ", акцентира Ангел Кунчев.

И допусна, че няма да е до края на годината. Като аргументи посочи не толкоз доставката, а доверието във имунизациите и желанието да бъдеш предпазен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР