Не е изключено описаното на етикета на стоката да не

...
Не е изключено описаното на етикета на стоката да не
Коментари Харесай

Кои са най-важните неща, които трябва да гледаме на етикета на стоката?

Не е изключено описаното на етикета на стоката да не дава отговор на наличието. Срокът на валидност, произходът и съставът на храната са най-важните, които би трябвало да гледаме на етикета, прецизират от Асоциация " Активни консуматори ".

" Ние ревизираме от години, тъй като нашите проби тъкмо това демонстрират - какво има действително в продукта, съпоставено с това, което е на етикета. Отговорността е напълно върху този, който пуска стоката на пазара. Да кажем, че в случай че един колбас има някакви написани съставки, то този, който създава колбаса, и който написва етикета, носи цялостна отговорност ", обясни Богомил Николов, председател на Асоциация " Активни консуматори ", предаде NOVA.

Контролът е следващ. Проверките се вършат от Българската организация по сигурност на храните. Тя има мониторингова стратегия. Действа и по сигнал.

" Когато има случаи на недоволства и подозрения на консуматори или от организации като нас. Това е главната опасност, поради която търговците би трябвало да бъдат деликатни. Те елементарно могат да бъдат небрежни, само че би трябвало да се знае, че отговорността е огромна. Веднъж, че може да пострадат хора, повторно, че може да бъде глобен съответният производител и че може даже да бъде затворен ", описа още Николов.

През последните дни в Асоциацията са постъпвали сигнали за развалена храна от топли витрини.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР