Не е изключено Красимир Каменов-Къро да е бил замесен в

...
Не е изключено Красимир Каменов-Къро да е бил замесен в
Коментари Харесай

Версия за убийството на Къро: Замесен в наркотрафика в ЮАР?

Не е изключено Красимир Каменов-Къро да е бил забъркан в наркотрафикът в ЮАР и това да е довело до офанзивата против него. Тази версия изрази специалистът по сигурност Тихомир Безлов.

„ След убийството на Георги Илиев главните забавни активи на ВИС бяха сложени под надзор на Къро и неговия сътрудник от групировката. За убийството на Къро има хипотези, които са свързани с България, само че и такива, които са свързани с Южна Африка и световните престъпни мрежи. Знае се доста малко по случая. В Южна Африка сътрудничат доста лимитирано. Убийството му може да бъде обяснено с присъединяване му в кокаинови канали в ЮАР “, изясни той пред Българска национална телевизия.

Тази версия не е изключена и откриминалистът Ботьо Ботев. Той описа по какъв начин Къро и Таки били другари, сред които обаче избухнала омраза.

„ Това е една от известните фигури още от юношеските си години. Прекалено богата информация има за него в България. Това момче, дори бих могъл да кажа две момчета, които излязоха в незаконния свят с дребни закононарушения в Люлин. Тръгнаха по този път с дребни неща – обири, сподели криминалистът. Другото момче е Таки. Започнали с обири, след това с коли, а след това са работили под управлението на известния необут Мето Илиенски “, споделя криминалистът.

„ Те бяха негови възпитаници дълго време, приемайте го, че работеха за него, под негово управление, придобиваха много богат опит, познавайки личността на Илиенския “, изясни още Ботев. „ След Илиенския, дори преди неговото похищение, те към този момент бяха под управлението на Жоро Илиев. Съответно продължиха по този път. След убийството на Жоро Илиев към този момент бяха придобили опита, имаха връзките. “

„ Между двамата другари породиха основни несъгласия, те се разделиха, сега са в една война бих споделил, омраза “, съобщи Ботьо Ботев.

„ Ами е фигура, зародила около Къро и е под него. Той имал съучастничество в казино в Свиленград, само че в действителност било на Къро. Имал и бизнеси в София, само че действителният им притежател още веднъж бил Каменов “, споделя криминалистът.

„ Той е влезнал в прекомерно груби неща в наркотрафика. Например случая в „ Слатина “ – кашоните с банани. Не мислите ли, че това е инцидентен факт? Банани, които влязоха в негова база, разяснява той и напомни за случая с бананите, цялостни с опиати. По моя информация има хора забъркани в избрани бизнес-политически среди, свързани с въпросния Ами, сподели още той. Не би трябвало да се изключва версията Къро да се е замесил в спорове и в ЮАР “, добавя той.

 

Етикети: Красимир Каменов - Къронаркотрафикубийство

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР