Не е истина какъв късмет сме извадили с толкова разсъдливи

...
Не е истина какъв късмет сме извадили с толкова разсъдливи
Коментари Харесай

Димящата загриженост на властта

Не е истина какъв шанс сме извадили с толкоз разсъдливи и обективни ръководещи. С мисъл за публичното здраве, а и за държавния бюджет , новото 20 на ГЕРБ и НФСБ е предлагането незабавно да се промени акцизът за т.нар бездимни цигари и по този начин те да бъдат приравнени към стандартните.
Милите те, загрижили се, че някакви зли непознати корпорации ни пробутват артикули, които не били твърдо потвърдени като по-безвредни на другояче отлично витаминозните общоприети цигари на " Булгартабак ", и по този начин единствено печелят на гърба на бюджета. И като ги обложат с данък, с цел да станат по 10 лева кутията, в хазната ще влязат едни огромни 15 млн. лева, с които ще си променим живота за знамение и приказ.
Най-устойчиво загрижени за публичното здраве са хората на Валери Симеонов , подкрепили предлагането против недоказано безвредните бездимни цигари, които отново тровели наред, само че плащали по-нисък данък. НФСБ е една от най-разтревожените за белите дробове на нацията политически сили. Именно заради този факт неотдавна Симеонов, с цел да си почине за малко от борбата за Слънчев бряг, се трансферира в бранш " Здраве " и предложи безусловно разумната концепция пушенето на публични места да се позволи още веднъж, тъй като " законът така и така не се съблюдава ".
Отново обаче се откриха зложелатели, даже и измежду съдружните сътрудници на вносителите - Вътрешна македонска революционна организация и " Атака ", които незабавно побързаха да очернят следващия опит за грижа и правдивост на властта с вероломни изказвания.
Вероломно изказване №1 е, че в действителност има проучвания, които потвърждават, че бездимните цигари несъмнено вредят, само че в надалеч по-малка степен спрямо стандартните цигари. Бездимните " джаджи " се употребяват от хора, които доста желаят да не пушат, само че нямат предпочитание, и артикул, който понижава най-малко малко нездравословния резултат, е въпреки всичко някаква поощрителна стъпка напред.
Вероломно изказване №2 е, че въпросният бездимен артикул, предлаган на българския пазар, за малко време закупи толкоз огромна известност и получи толкоз положителни мнения от потребителите, че заплашително " изяжда " от клиентелата и облагата на " Булгартабак " и няКОЙ изобщо не е удовлетворен от това.
Вероломно изказване №3 е, че в случай че ръководещите толкоз доста желаеха да се грижат за публичното здраве, щяха да стегнат РЗИ-тата, които във връзка с контрола на пушенето в заведенията са безусловно безполезни . Системата, която " ревизира " в 10:00 часа сутринта заведение, за което има сигнал, че нарушава възбраната, или която известява притежателите за идните инспекции, е прогнила, незаконна и насърчаваща насилието, наречено тютюнопушене на закрито. Срещу тази система обаче има по какъв начин да се вземат ограничения, стига няКОЙ да изиска. Което все още не се случва.
След бурните препирни " за " и " срещу " министър председателят Борисов даде обратно и анулира предлагането, което в последна сметка обаче беше контрактувано единствено да бъде отсрочено. Слава Богу, че другояче още една добра самодейност в интерес на националното богатство щеше да отиде на боклука.
Автор: Десислава Любомирова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР