Не е имало реставрация на паметника на Васил Левски, заяви

...
Не е имало реставрация на паметника на Васил Левски, заяви
Коментари Харесай

Минеков: Посегнали са на Левски, за да усвоят пари.

Не е имало реституция на паметника на Васил Левски, съобщи на брифинг министърът на културата Велислав Минеков . Той дефинира дейностите, осъществени през 2013 година, като " отблъскващ случай ", " похищения върху името на Левски ", " дебелоочие в името на асимилиране " и " асимилиране на средства в името на народен воин ".

Надявам се тези хора да изпитат позор и да се извинят, сподели Минеков.

Той изясни, че паметникът е държавна благосъстоятелност, а всичко към него е общинска благосъстоятелност.
 Велислав Минеков получил сигнали за корупция с монументи на културата Велислав Минеков получил сигнали за корупция с монументи на културата
Министърът на културата Велислав Минеков е получил сигнали за корупция, свързани с недвижими монументи на културата, съобщи Радио Плов...

Минеков сподели документи, удостоверяващи, че е имало възобновяване на изчезнали железни детайли, ремонт на настилката и зелените площи. По думите му в така наречен реставрационен план има инструкции по какъв начин да се подстригва чемшира.

Повикани са зидари, тенекеджии и прочие общи служащи да се допрян до светинята, сподели Минеков.

Той изнесе данни и за нарушаване, осъществено в подземията на Националната художествена изложба, където се намира килията, в която се допуска, че Левски е бил арестуван. При ремонта през 2013 година е пометен стенна живопис, средновековната настилка, стените са облицовани с гипсокартон, сподели министърът.

Тези сигнали отиват на вярното място, а някои и към европейската прокуратура, разгласи министърът на културата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР