Не е добре за имиджа на България, това е поредна

...
Не е добре за имиджа на България, това е поредна
Коментари Харесай

Валентин Радев за шпионския скандал: Не е добре за имиджа на България

" Не е добре за имиджа на България, това е поредна неверна стъпка за България като предан член на Европейски Съюз и НАТО ". Така някогашният министър на защитата и на вътрешните работи Валентин Радев разяснява шпионския скандал във Англия, при който стана ясно, че трима българи са задържани.

" Има документирани неща и у нашите съграждани са открити същински документи за идентичност. Добре е, че българската прокуратура се е намесила и ще проверява от наша страна ", сподели той в " Денят стартира ".

Според Радев в този момент е ход на дипломатите ни да спомагат за изясняването на случая и изчистването на облика на страната ни.

" Каквото и да излезе от това, външният ни министър е доста добре осведомена с евроинституциите, в това число с работата в Англия. Имаме един отличен посланик в лицето на Марин Райков, уповавам се те да намерят салдото и да бъде обяснено каквото може, с цел да поизчистим облика си ".

По думите му задържаните българи не са били на висши позиции и едва ли имат достъп до класифицирана информация, само че остава подозрението за страната ни като благонадежден сътрудник.

" Там става въпрос за енергетика, един от тях е бил консултант, на експертна служба. По тази линия ние бяхме доста подвластни. Ние се надявахме доста на ресурсите на Русия и по някакъв метод да я приобщим и този баланс беше загубен, никой не е очаквал такава война в Украйна Това, че е обвързвано с енергетиката, не е добре ".

Валентин Радев разяснява, че има повишаване на напрежението в Черно море, само че хората не би трябвало да се тормозят ненужно.

" Постоянно има информация и от Военноморски сили, и на уеб страницата на Министерството на защитата. Всичко това се следи, проучва се, министърът на защитата сподели заплаха няма, само че рисковете остават. Всичко това се следи и проучва и ние го проучваме с нашите сътрудници ".

Радев съобщи, че България би трябвало да бъде предан член на Европейски Съюз и НАТО, с цел да може да чака помощ от тях.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР