Не е чудно, че розата е наречена кралицата на градината“;

...
Не е чудно, че розата е наречена кралицата на градината“;
Коментари Харесай

Подмладяване на рози със сода – секретният метод от мрежата. 1 ч.л. и се отрупва в пъпки за половин месец:

Не е чудно, че розата е наречена „ кралицата на градината “; красивите й цветове не могат да оставят никого апатичен.

Това градинско многогодишно растение обаче остарява с годините и губи предходната си прелест. Но има една тайна рецепта , която ще помогне за възстановяване на храста до предходния му искра.

 остаряла роза

Как да подмладим розата?

С течение на времето розата старее и губи предходната си хубост и помпозност. Стъблата стават дълги и корави, а върху тях не се образуват толкоз цветове, колкото преди. Много специалисти предлагат в този случай да подмладите растението с резитба. На процедура обаче това оказва помощ малко, тъй като младите издънки след тази процедура на практика не порастват, а казусът със загубата на декоративността на храста остава.

 подмладяване на роза със сода

Ето за какво за доста градинари остава открит въпросът – какво да върша с остарялата роза? Някои от тях даже прибягват до крайни ограничения: изкопават старото растение и засаждат нов шубрак на негово място. Но ние през днешния ден ще ви напомним една много стара национална рецепта , която оказва помощ за бързо подмладяване на розата . А сега тази секретна рецепта за подмладяване на рози е същински шлагер измежду градинарите в мрежата.

За да приготвите невероятното средство ще ви трябват най-простите съставки:

половин кофа с добре отлежала вода, която би трябвало да бъде безусловно топла; 1 ч.л. обикновена сода за хляб; 1 ч.л. магнезиев сулфат (може да се закупи в аптеката, а цената е ниска); ½ ч.л. амоняк (помага за стимулиране растежа на нови издънки). Можете също по този начин да добавите 1 ч.л. настърган на ренде сапун към сместа за по-добро прилепване на съставките към листата.

Смесете всичко доста добре, тъй че всяка съставна част да се разтвори изцяло. След това можете да започнете да обработвате храста.

 млада роза

Крайният резултат от пръскането на рози със соден разтвор се въздейства от това, какъв брой вярно организирате тази процедура. За пръскане се употребява стандартен разпръсквач. Обработката се прави доста рано заран, преди слънцето да изгрее прекомерно високо. Ако навлажнете храстите с разтвор по-късно, тогава това може да аргументи слънчево изгаряне върху зелената част на розите. Важно е също по този начин да изберете „ подобаващия “ ден за процедурата: не би трябвало да има вятър и дъжд.

Ако извършите всичко вярно, тогава след единствено половин месец ще можете да видите резултата от своя труд: върху храста ще се появят млади издънки, върху които с течение на времето ще се образуват пъпки.

ЗАЖЕНАТА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР