Не е богат онзи, който печели много, а онзи, който

...
Не е богат онзи, който печели много, а онзи, който
Коментари Харесай

Как да започнем да спестяваме, ама наистина

" Не е богат оня, който печели доста, а оня, който умее да пести ".

Дори не сме сигурни дали този принцип е произвеждане на някой популярен разум, само че в едно сме уверени - това е веруюто, което всеки един състоятелен човек умишлено или неумишлено следва.

Ето няколко скъпи хрумвания, които може да ни се сторят като дребнави и прекомерно прагматични, само че в действителност съставляват огромен фактор за набъбваща спестовна сметка.

Със сандвич на работа

Храната е главният разход за голям % от обществото.

Капитализмът и глобализацията пък са ни дарили с голям брой дребни и огромни, и разнообразни по тип предприятия, които да ни изхранват на всеки ъгъл.

Малко са хората, които вървят на работа със собственоръчно подготвен сандвич.

 Снимка 379658

Планирането на храната за седмица или две напред, както и приготвянето й вкъщи, са сигурен метод да понижим разноските си за храна най-малко двойно, в случай че сме дисциплинирани и изобретателни в готвенето.

Интернет бъка от лесни, евтини и в същото време хранителни предписания за манджи, които да си приготвим сами.

Всяка капка е от голяма важност

Можем да преброим най-малко 10 разнообразни типа препарати и козметични артикули вкъщи, които сменяме от време на време и не всеки път изпразваме до край, без да си даваме сметка, че това действително ни коства пари.

 Снимка 379660

Полупразните бурканчета от горчица и мармалад също не трябва да бъдат изхвърляни с лека ръка, в случай че желаеме да сме в действителност икономични с бюджета си.

Салфетките за хранене, изключително по-луксозните такива, могат пък да бъдат разделяни на две или три, тъй че да даваме пари по-рядко за тях.

Можем да задълбаем още доста по-дълбоко, само че тук е мястото за проявление на самостоятелно въображение.

Thrift Shop

 Снимка 379656

Магазините за облекла и артикули втора употреба са наш най-хубав другар, в случай че решим да сме съществени със заделянето на пари.

Macklemore направи цяла ария, с цел да промотира този тип просвета. Браво на него.

Ако сме задоволително прозорливи и съобразителни можем да обзаведем целия си дом с мебели и уреди от сходни магазинчета.

Добре би било да стартираме да следим и платформи като Ebay в другите му версии за обособените елементи на света, и да седим нащрек за търгове.

Сметките

Сметките също са значителен разход, който елементарно можем да понижим, в случай че проявим повече дисциплинираност.

Ако употребяваме бойлер, можем стартираме да го включваме единствено, когато ни е нужна топла вода.

 Снимка 379671

Добре е да проверим разхода на всеки по-голям апарат вкъщи и да си създадем проект по кое време и по какъв брой е задоволително да го включваме.

Излишно е да споделяме, че всички стандартни крушки е хубаво да бъдат заменени с LED разновидности, които са доста по-икономични и ще ни се изплатят единствено след няколко месеца.

По отношение на водата е добре да помислим дали в действителност е нужно да изсипваме в тоалетната по няколко литра вода, когато вървим по потребност. По-старите казанчета могат да събират до 10 литра вода.

 Как да пестим, в случай че живеем от заплата до заплата
Как да пестим, в случай че живеем от заплата до заплата

Няколко елементарни трика, които оказват помощ

Миенето на зъби с пусната чешма може да навърти до 15 литра. Няма по какъв начин да не се съгласим, че това е много вода за измиването на толкоз малко пространство.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР