“Не е битка, а имитация на битка. С тези думи

...
“Не е битка, а имитация на битка. С тези думи
Коментари Харесай

Трайчо Трайков по Дарик за Паметника на Съветската армия: Както се нагласи динамитът, толкова бързо става

“Не е борба, а реплика на борба ”. С тези думи районният кмет на регион “Средец ” Трайчо Трайков разяснява настояването за разглобяване на Паметника на Съветската войска в София.

“Ако искаш да спечелиш една борба, това е прекомерно доста време, с цел да не се случи. Никога обстановката не е била толкоз предразполагаща. Съвсем свежо е решението на СОС, съобразено с нормативните дадености ”, добави той, визирайки решението на Столичния общински съвет паметникът да бъде отстранен и изместен.

“Минах доскоро през Княжеската градина - да огледам за последно местата, където идната седмица започваме построяването на детска площадка и спортна площадка.

И си мисля - по този начин и по този начин ще се назначават нови регионални шефове, бих си предложил услугите за София. Имам и подготовка, и стратегия, и увереност ”, написа предходната седмица във Facebook профила си Трайков.

След ден той посочи: “Малкият ми коментар от през вчерашния ден провокира много реакции, което е добре, по тази причина ще си продължа мисълта.

Не съм имал и нямам аспирации към поста регионален шеф. Просто виждам по какъв начин тридесет години отсъстват предпочитание, кураж или нещо друго, с цел да се извърши решението на СОС за така наречен " Монумент монумент на руската войска " и очевидно би трябвало по-отчетлива интервенция. Още повече, че решението неотдавна беше препотвърдено и то тъкмо от политическите сили, които поддържат настоящото постоянно държавно управление. ”


На въпрос в ефира на Дарик дали въпреки всичко би приел да бъде регионален шеф на София, в случай че получи сходно предложение, той сподели: “Ако се окаже, че няма кой да се заеме, бих застанал зад думите си. Това са политически назначения на държавното управление с разнообразни функционалности от локалните представители, които се избират мажоританотно от хората ”.

По въпроса с паметника той добави: “При нас в никакъв случай не бяха напълно изрично сложени нещата - тлее като тематика, която не дава мир на доста хора. Има ново потомство, на което му е малко нереална цялата тематика. И това към този момент за мен е един огромен неуспех - на тези преди нас, които позволиха хората да питат “не са ли по-важни плочките ”, значими са, несъмнено ”.

На въпрос за какво някои паметници, като да вземем за пример, Мавзолея, се отстраняват без проблем, той отвърна: “Защото си нямат посолство… Кой колкото успее да настройки динамита, толкоз бързо и елементарно става ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР