Не достигат реаниматори в МБАЛ Иван Скендеров“-. Освен това има

...
Не достигат реаниматори в МБАЛ Иван Скендеров“-. Освен това има
Коментари Харесай

В МБАЛ-Гоце Делчев няма реаниматори, липсват и други специалисти

Не доближават реаниматори в МБАЛ „ Иван Скендеров “-. Освен това има болни лекари и сестри. Болницата има общо 138 кревати, заети сега са 120, а от тях 98 са приетите в болница COVID-болни. Болницата обслужва четири общини от региона, а в последно време и от Доспат, Пазарджишко.
Ситуацията ни е тежка, имаме още 18 свободни кревати, само че действително няма личен състав, който да ги обслужва, сподели пред БГНЕС шефът на МБАЛ-Гоце Делчев " доктор Петър Филибев ".
 Дъщеря на умрял от ковид оказва помощ с топъл обяд на медиците Дъщеря на умрял от ковид оказва помощ с топъл обяд на медиците
Той беше много деен човек – играеше футбол всяка седмица, плуваше, спортуваше. Влоши се безусловно за часове – направиха в...
Едва 4-ма са реаниматорите - анестезиолози, които се въртят на промяна.
„ Имаме пет контракта с реаниматори-анестезиолози, само че обстановката с тях е доста динамична, защото един от тях е в болнични, инфектиран е с COVID-19, с останалите съумяваме да се оправим, въртейки графиците “, сподели пред БГНЕС шефът на МБАЛ-Гоце Делчев доктор Петър Филибев. Той разясни, че в случай че някой от тях се разболее или болничното заведение, с която му е главният контракт, имат проблем с реаниматорите и не могат да си покрият техния график, ще се получи проблем тук.„ Но за момента нещата със експертите анестезиолози и реаниматори, е под надзор “, безапелационен бе болничният шеф.
При питане от здравното министерство регистрират договорите на 5-мата анестезиолози и считат, че проблем няма: " Към момента на трудови правни отношения в МБАЛ „ Иван Скендеров “ в Гоце Делчев има петима лекари със компетентност „ Анестезиология и интензивно лекуване “, с което се обезпечава активността на лечебното заведение “, гласи отговорът им към БГНЕС.
„ Имаме потребност от личен състав, защото затворихме детско поделение, защото имаме двама болни сътрудници, а както знаете умря и завеждащият отделението доктор Бамбов. Затворена е и травматологията, защото трима лекари и две сестри също са COVID-19 “, добави доктор Филибев.
 Медиците в България - в битка до финален мирис с COVID-19, само че и с митинги против системата Медиците в България - в битка до финален мирис с COVID-19, само че и с митинги против системата
Според данни на Българския лекарски съюз осем от 10 приключили медицина напущат България, с цел да търсят по-добре платена кариера в За...

Защитни дрехи има, подаряват компании от района, болничното заведение се старае да закупува, друга част от тях получават от РЗИ, тъй че за момента с тях няма проблем, изясни той.
Според последната информация за денонощието от РЗИ, в град Гоце Делчев има 22 нови случая на COVID-19, както и 13 в останалите три общини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР