Не достигаме процентите, за да може да се обяви грипна

...
Не достигаме процентите, за да може да се обяви грипна
Коментари Харесай

В столицата няма детски градини без медицинска сестра, но има недостиг

" Не доближаваме процентите, с цел да може да се разгласи грипна почивка. Около 40% са отсъстващите деца в детската градина. Около 15% е отсъстващият личен състав. "

Това изясни в изявление за БНР Таня Кечева, шеф на 91 ДГ " Слънчев ъгъл " в София.

Недостигът на медицински сестри за детските градини в София е проблем, посочи тя. По думите ѝ междинната възраст на медицинските сестри е по-голяма и " никой не желае да работи с деца ", до момента в който в същото време родителските условия порастват.

В столицата няма детски градини без здравна сестра, само че има недостиг  - да вземем за пример от две места е попълнено единствено едно, уточни Кечева.

На места в яслените групи са назначени педагози, което пък затруднява финансирането на детските градини.

" Пред алтернативата да няма никого, се назначава  възпитател в яслената група, който замества здравната сестра , само че се затруднява бюджетът. "

В детските градини  всички педагогичен експерти са минали през курс за първа долекарска помощ , посочи директорката. По думите ѝ страната би трябвало да се погрижи медицинските експерти да получават почтено възнаграждение, с цел да се преодолее дефицитът на тези фрагменти.

Таня Кечева показа и практиката родители да дават температуропонижаващи лекарства заран и да го водят на детска градина. То минава безпроблемно през утринния филтър, само че след това, когато още веднъж вдигне температура, родителят отхвърля да го прибере незабавно и " става обаян кръг ".

Според директорката всяка майка чака на нейното дете да се обръща най-вече внимание.

" Всеки чака да го гледаме по този начин, както у дома, единствено че тук е група . "

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР