Не държим да имаме министри, не държим да имаме министър-председател,

...
Не държим да имаме министри, не държим да имаме министър-председател,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не държим да имаме министри или премиер , държим на конкретни политики

Не държим да имаме министри, не държим да имаме министър-председател, само че държим политиките, които имаме вяра, че са положителни за България, да бъдат част от програмата за ръководство. Това съобщи съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

" Ако кажем, че можем да си имаме доверие със същите хора, с които през днешния ден ще стоим в Народното събрание, в случай че си имахме доверие с тях, ние нямаше да вървим на последващи избори. За какво са ни последващи избори, в случай че си имахме доверие? Това, което слагаме сега пред българските жители, като модел, е модел, в който може да има ръководство без партиите да си имат доверие. Това е моделът, който го виждаме в Италия, Франция, на равно далечен министър председател с публично доверие - иконимст или правист, който да припознае главните политики в стратегиите ни и тук е значимо да се каже, че част от политиките са за бъдещето, за младите, за приходите, само че част от тях са антикорупционните. Но този модел позволява без да си имаме взаимно доверие сред партиите въпреки всичко да не се отива на осми избори. Доверието доста мъчно се построява и доста елементарно се разрушава ", сподели Кирил Петков.

Равносметката за последните 9 месеца ръководство на ПП-ДБ съгласно Петков: 

" Не направихме едно решение, което да е функционалност на боязън или на корупция. Да, създали сме няколко неточности, само че постоянно мотивацията ни беше - " това е нашата визия за България напред, ние действаме и с хората, с които не можем да продължим, стопираме да работим ". Ако ГЕРБ беше траял да се движи по антикорупционните ни политики, трите закона по ПВУ, щеше да има ротация. Но тогава си спомняте по какъв начин имаше едно съглашение, на което имаше промени, само че нямаше дати. От наша позиция ние сме в политиката, тъй като имаме вяра, че България може да бъде една естествена европейска страна. С който и както може да я придвижим напред, бихме я движили напред. Има хора в българската политика и партии, които могат да приказват хубавите думи, само че когато опре до дейности, не са подготвени да го създадат. "

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ счита, че възможностите на обединението за положителни изборни резултати са високи.

" Защото в тази акция се връщаме към основата, за която влязохме в политиката. От една страна битката с корупцията продължава, тя се оказа доста дълга и не може да е главният фокус - в този момент се връщаме към инвестиция към хората, към младите, към бъдещето на България. Тази политика се случваше последните 3 години непрестанно - направихме безплатните детски градини, имаше разнообразни специфични данъчни облекчения за младите фамилии, само че това някак постоянно оставаше на назад във времето, спрямо калните борби, рецесиите. Искаме да кажем на хората - няма бъдеще на България без да се влага в младежите, в човешкия капитал, в опазването на здравето и това ще бъде акцент в нашата акция. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР