Не че често ни се случва да отворим бутилка вино

...
Не че често ни се случва да отворим бутилка вино
Коментари Харесай

Как да не съсипваме виното

Не че постоянно ни се случва да отворим бутилка вино и да не я изпием, само че в редките случаи, когато не можем да се оправим, не е зле да знаем по какъв начин да го запазим свежо за допустимо най-дълъг интервал от време.

За да се насладим на съвършените качества на виното от момента на отварянето му до последната капка, от Travel+Leisure се доверяват на препоръките на разнообразни винени специалисти и сомелиери - що се отнася до триковете с отворените бутилки.

Отговорът на въпрос до какъв брой дни едно вино остава " положително " след отваряне, може да варира. Някои специалисти понижават прозореца до 36 часа , други споделят, че виното нормално е с чудесно качество в рамките три-четири дни след отваряне.

Броят на дните варира, тъй като зависи от няколко разнообразни структурни детайла, в това число твърдостта на танините на виното, равнището на киселини, наличието на захар и алкохол.
 Отицателното влияние, което бялото вино може да има върху тялото
5 неприятни последици от пиенето на бяло вино

Лошите духове от тази бутилка

Като цяло плътните червени виновност устоят от три до пет дни , до момента в който по-леките бели виновност резервират идеалните си вкусови качества единствено от два до три дни.



Отлежалите виновност нормално са по-деликатни от новите, тъй че незабавното декантиране на остаряла бутилка е неприятна концепция. Бутилка отлежало вино не трябва да се оставя незавършена, откакто бъде отворена, поучава Паула де Пано, която е сомелиер в Северна Каролина.

" Когато старите виновност са изложени на прекалено много О2, това безусловно убива виното " , изяснява сомелиерът. Тя добавя, че с цел да предотвратят този проблем, доста ценители държат на разположение принадлежности за премахване на кислорода на отворените си бутилки.
 Червено вино, антиоксидантът ресвератрол и какви са изгодите за здравето ни
7 изгоди от аленото вино за здравето

Как ни работи антиоксидантът в него

Повече заведения за хранене със звезди Мишлен пък употребяват специфичен спрей, с цел да поддържат бутилките свежи сред наливанията.

Ако не разполагаме със специфични принадлежности или способи, въпреки всичко име нещо, което може да създадем.

Първо, да не забравяме да съхраняваме виното си с тапата . Ако постоянно пием шампанско или други пенливи виновност, е хубаво да се замислим за тапа за шампанско , с цел да поддържаме виното в бутилките си свежо и с мехурчета.
 Снимка 574236

Важно е да пазим бутилките надалеч от светлина (това значи надалеч от прозорци) и да ги съхраняваме на хладно , само че не безусловно на студено място.

Експертите по виното са на мнение, че температурата на предпазване не въздейства действително върху температурата на отлежаване. Съхраняването на вино в хладилника има повече общо с това на каква температура желаеме то да бъде, когато го пием и няма отношение към опазване на качествата на виното.
 Чашата с вино и по какъв начин да я държим по верния метод
Правилният метод да държим чашата за вино

Не е въпрос просто на снобизъм

Ако имаме проблем с изпиването на цяла бутилка от 750 мл, експертите поучават да помислим за закупуването на по-малки разфасовки вино, които няма да ни се опрат. Другият вид е да си купим специфични бутилки, които се запечатват чудесно, където можем да прелеем и съхраняваме виното.
 Снимка 533966

" Прехвърлянето на виното в по-малък запечатан съд, като празна половин бутилка вино, понижава излагането му на О2, което предотвратява съсипването на вкусовите му качества ", безапелационни са експертите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР