Не чакайте оферти last minute за Коледа и Нова година

...
Не чакайте оферти last minute за Коледа и Нова година
Коментари Харесай

Не чакайте last minute оферти за Нова година и Коледа! Търсе...

Не чакайте предложения last minute за Коледа и Нова година тази година, търсенето е голямо. Дори и да остане някое непродадено място, цената му няма да падне фрапантно, както сме привикнали в предходни години. В момента към момента текат така наречен „ ранни записвания “ за новогодишни екскурзии, само че изборът напълно не е огромен. Пък и по-ранната резервация смъква цената едвам с сред 5 и 10 на 100. Промо офертите завършват до 31 октомври. 

Коледата чука на вратата и тези, които са решили да посрещнат празниците отвън дома си, би трябвало да заделят доста повече пари спрямо предходните години. И това не е единствено поради инфлацията и галопиращите цени във всички браншове. След рестриктивните мерки към коронавирус пандемията туризмът е в напредък, на инат на войната в Украйна и очертаващата се енергийна рецесия. Колкото и да е необикновено,
хората със спестени пари избират да ги вложат в пътувания и прекарвания,
в сравнение с всеобщото повишаване да ги „ изяде “.  „ Самолетите за чужбина са цялостни “, показва проф. Румен Драганов, началник на Института за оценки и разбори в туризма.



Павлина Илиева

В момента работим на цялостни обороти, обобщава и Павлина Илиева, ръководител на Сдружение на туроператорите и туристическите сътрудници „ Бъдеще за туризма “. Тази година имаме повече чартърни дестинации до Турция, Малдивите и Занзибар, които не бяха обичайни преди коронавирус. Чартърни стратегии до турските курорти има и от Летище Пловдив. Сега е
" звездният момент " на чартърните полети,
тъй като те са “гарантирани “. При тях е изключено пасажерите да се сблъскат с анулирани полети поради стачка на чиновници или с други неуредици по летищата, което към този момент стана особено за огромните самолетни компании, изясни Павлина Илиева. Наред с нормалните екскурзии до прилежащи страни, се продават доста добре и далечните и екзотични пътувания. За Нова година, предстоящо, се избират топлите места.

Според Павлина Илиева даже и новината, че на БГ пазара се продава новогодишен пакет от 11 500 лв., е доста добра, тъй като това значи, че услугата там е доста качествена. И за всичко си има клиенти. Във Велинград, където са съсредоточени едни от най-луксозните бази, огромна част от хотелите са разпродадени за празниците. С тези пари, даже по-малко, двама души биха могли да отидат на доста първокласна едноседмична отмора до Дубай или Бали, уточни тя на база на предложения на туроператори.
Любими дестинации

За Нова година българите всеобщо пътуват до Турция или Гърция. Много съвременна в последно време стана Сърбия, там цените са съотносими към българските, споделят туроператори. Например, СПА столицата на Сърбия Върнячка баня предлага 3 нощувки с включена новогодишна вечеря и стратегия за 790 лв.. Транспортът обаче е грижа на туристите. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР