Не бях изненадан от проверката на Европейската прокуратура в ТЕЦ-овете

...
Не бях изненадан от проверката на Европейската прокуратура в ТЕЦ-овете
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Очаквах проверката в ТЕЦ-овете и топлофикациите да дойде много по-рано

„ Не бях сюрпризиран от инспекцията на Европейската прокуратура в ТЕЦ-овете и топлофикациите, чаках я от дълго време и ми се искаше да се случи по-рано. “

Това съобщи някогашният министър на екологията Борислав Сандов във връзка огромната акция на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ /ГДБОП/ и Държавна организация „ Национална сигурност “ /ДАНС/, която започва в понеделник.

Той съобщи още, че през годините е ставал очевидец на това, че верифициращите компании, които удостоверяват излъчванията, имат свързаности и неясноти. Според него някои ТЕЦ-ове публично са отчитали минимум излъчвания , само че в това време са били с най-вече сигнали и очевидно са били от мръсните и старите.

„ Европейската прокуратура е самостоятелен орган и следи за съблюдаване на европейското законодателство и най-много за разходването на пари. И защото тези ТЕЦ-ове нормално получават национални средства и такива от продажба на електрическа енергия, тя не може да се намеси. Но когато става въпрос за квотите и излъчванията, които се търгуват на европейски равнище, тя има право да работи “, съобщи някогашният екоминистър. 

Сандов също по този начин означи, че всичките проверявани места са свързани по един или различен метод с Христо Ковачки .

„ Дали той, представяйки се за съветник, не ги е съветвал добре или в действителност е действителният им притежател, следва да разберем. Знаем, че той беше любимец на властта дълги години и считам, че тук фактически приказваме за гигантска машинация “, добави той.

По думите му „ Топлоелектрическа централа Марица “ е бил затворен поради превишаване на равнищата на фини прахови частици , серен и азотен диоксид. Сегашната инспекция от своя страна се касае за въглеродните квоти , които се пресмятат на база на формула, по отношение на горивото, което се изгаря, продължителността и това какво количество ще образува най-после като емисия. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР