Не. Боя се, че не задавате въпроса на правилния човек.

...
Не. Боя се, че не задавате въпроса на правилния човек.
Коментари Харесай

Христина Бобокова: Не съм Мата Хари, не задавате въпроса на правилния човек

" Не. Боя се, че не задавате въпроса на верния човек. " Така Христина Бобокова дава отговор на въпроса тя ли е Мата Хари, която е снимала в спалнята на премиера Бойко Борисов в изявление за

Запитана по какъв начин си изяснява, чея свързват с този случай, Бобокова декларира: " Несъмнено това е част от цялостната офанзива против моето семейство и бизнеса на брачна половинка ми и брат му. Както към този момент споделих, оставаме с чувството, че някой се пробва да им пришие непозната виновност. Нещо такова се случва и тук.

" Според нея офанзивата е целенасочена, само че не прецизира от кого. С тази офанзива се търси изкупителна жертва, на която да се пришие някаква виновност, с цел да се удовлетворят нечии амбициозни ползи, счита Бобокова.

На въпрос познава ли Бойко Борисов, тя дава отговор: " Всички в България познават Бойко Борисов. "

" Никой досега не ме е търсил за отговор. Не мисля, че би трябвало да давам отговор на тиражирани внушения по жълти уеб сайтове по тематика, в която не се оприличавам като участник ", декларира Бобокова, че едвам в този момент го споделя, а не по-рано при започване на изявленията.

Тя е безапелационна, че по тази инспекция от прокуратурата не е била търсена.

" За мен продължава да бъде мистерия, дава отговор тя на въпрос по какъв начин се е стигнало до обвиняванията към братя Бобокови. Но мисля, и освен за мен, а също за доста други. Често се случва избрани хора да се доверяват на погрешни клюки или да поясняват неправилно чути думи. Все още не мога да си обясня протичащото се. Всичко наподобява като една целенасочена офанзива, в която се търси изкупителна жертва, на която да се пришие някаква виновност, с цел да се удовлетворят нечии амбициозни ползи. Времето ще покаже. "

Бобокова споделя и за инспекцията на частния им музей: Да, през 2020 година бе осъществена цялостна, извънредно огромна инспекция на сбирките на Нумизматичен музей - Русе. Тя беше в две елементи - предметна и документална. Проверката лиши към 3 месеца, в резултат на което получихме констативен протокол с резюме на откритите резултати от проверяващите чиновници на Министерството на културата. Този документ удостоверява цялостното положение и действия на музея, насочва условия и рекомендации, дава отговор на въпросите на Върховната административна прокуратура. (В началото на юни 2020 година прокуратурата разпореди на Министерството на културата да направи инспекция на сбирката на Бобокови - бел. ред.).

Бобокова прецизира, че проверяващите не са установили нарушавания на Нумизматичен музей - Русе, по процедурата по придобиване, идентификация и регистрация на вписаните във фондовете на музея и съответните инвентарни книги движими културни полезности ", " Няма несъответствия сред документи и инвентарна наличност ", " Не са установени дейности в отклоняване на условията на нормативните актове по запазване и запазване на полезности и няма данни за закононарушение ".

Тя обаче признава, че са отправени рекомендации, които са били отстранени в границите на инструкции период.

Като изкуствовед тя прави оценка високо цената на сбирката на Васил Божков. На въпрос какви са взаимоотношенията на нейното семейство с това на Божков, Бобокова декларира: " България е задоволително дребна страна, по тази причина за мен не е чудно избрани хората да се познават или имат общи познати. Например моят брачен партньор и Васил Божков най-малкото бяха членове на КРИБ, откъдето се познават с огромна част от членовете на тази организация. Това прави един много сериозен кръг на познанства. С Елена Динева съм била в естествени връзки, не по-различни от тези, с някои от останалите съпруги на предприемачи от КРИБ да вземем за пример.Относно публикуваните фотоси, те са свалени непозволено от телефона на брачна половинка ми, който той даде непринудено на прокуратурата с паролите към него. Той не е имал никакви терзания по отношение на наличието му. А по какъв начин от прокуратурата са стигнали до медии е риторичен въпрос ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР