Не бива законодателна, политическа власт и партии да се месят

...
Не бива законодателна, политическа власт и партии да се месят
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Тече битка за овладяване на прокуратурата, която минава през оставката на Гешев

" Не бива законодателна, политическа власт и партии да се месят в тези неща. Иначе ние неведнъж сме заявявали своята позиция за оставка, само че значимото е какво ще последва по-късно. Просто да махнеш лицето Х, с цел да сложиш лицето У, без да промениш системата, няма никакъв смисъл. Очевидно тече борба за преодоляване на прокуратурата, явно тази борба минава през оставката на Гешев ".

Това съобщи лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в коридорите на Народното събрание. До момента само от левицата не бяха коментирали публично настояването на кандидат-премиера Мария Габриел за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев.

Тя отхвърли да разяснява с какво Иван Гешев уронва престижа на прокуратурата - аргументът на Мария Габриел да желае отстраняването му, тъй като е работа на Етичната комисия и на Висшия правосъден съвет.

" Ако това е борба за преодоляване на прокуратурата посредством махане на Гешев, няма смисъл от това. Но в случай че е същинска воля за смяна на правосъдната система, каквато ние заявяваме неведнъж, посредством смяна в закони, подзаконови нормативни актове и т.н сме постоянно " за ". Дори сме внасяли свои оферти в предходния парламент, тъй че сме " за " смяна в правосъдната система, която да води до правдивост и бързо правосъдие ", сподели тя.

Според нея ГЕРБ не приказват за политическа формула и че са сбъркали метода си изначало. Вариантите били два - ГЕРБ да предложат министър председател с цели, който да предложи държавно управление на малцинството и да търси поддръжка, а вторият, който е верния съгласно Нинова, е да има лидерска среща, на която да се дефинират целите и периоди за осъществяването им, а след това да се търси поддръжка.

" Те избраха първия вид. Сбъркана работа. Грешка след неточност всеки ден ", разяснява Нинова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР