Не бива да взимаме на сериозно шегата, че клин клин

...
Не бива да взимаме на сериозно шегата, че клин клин
Коментари Харесай

Как да преборим махмурлука?

Не бива да взимаме на съществено шегата, че чеп клин избива. Обикновено истината е, че и чеп остава, тъй че може би е по-добре през днешния ден да забравим за чашките със спиртни питиета. Доказано е научно, че 100 грама концентрат се разгражда от организма напълно сред 4 и 5 часа, а същото количество бира, вино или шампанско – между 1 – 2 часа . С увеличението на количеството разбираемо се усилва и времето за разграждане и главоболието на идващия ден.

Какво е действието на алкохола върху организма ни?

С две думи, той ни дехидратира, предизвиквайки ни да отделим към 1 литър урина в границите на единствено няколко часа, нервира стомаха и подтиква отделянето на повече киселини, които основават възприятие на парене. Физиологичните ни процеси се смущават. Дори да заспим доста бързо, ще се събудим по-рано и с нарушен натурален биологичен темп. Повишава се равнището на кръвната захар и се усещаме гладни и заболели.

Ето какво можем да създадем, с цел да облекчим страданията:

Преди да стартираме да пием:

Има ли метод махмурлука да бъде избегнат или можем ли да направим нещо, с цел да се усещаме по-добре след празника с доста алкохол? Може би да! Консумирането на аспержи преди използването  на огромно количество алкохол предпазва от махмурлук, заключиха южнокорейски учени.

Според проучването на Медицинския институт и Националния университет Чеджу в Южна Корея аминокиселините и минералите в зеленчука успокояват признаците на махмурлук и защищават клетките на черния дроб от токсини. В рамките на проучването, оповестено във в. Journal of Food Science , учените анализирали съставените елементи на млади аспержи и сравнили биохимичните им свойства върху клетките на черния дроб на хора и мишки.

Изследователите анализирали също по този начин другите компоненти на аспержите, с цел да открият кои елементи от зеленчука са най-полезни за предотвратяването на последствията от несъразмерната приложимост на алкохол. Учените стигнали до извода, че листата на аспержите съдържат по-голямо количество аминокиселини и минерали от стеблото, което значи, че листата предпазват по-добре черния дроб от увреждане и защищават от махмурлук.

Предишно проучване на учени от Националния медицински университет Чеджу в Южна Корея сподели, че аспержите са богати на аминокиселини, които подтикват действието на ензимите, а това форсира разграждането на алкохола в тялото . Проучването откри, че доброволците, които пиели течност, съдържаща екстракти от аспержи, демонстрират по-малко признаци на махмурлук.

Не за първи път учените откриват здравословните свойства на аспержите. Смята се, че зеленчукът е потребен в битката с рака . Той се бори ефективно и с гъбичките, възпаленията и работи като диуретик .

Течности и сън

Приемането на доста вода и въобще течности може да понижи последствията от алкохолната нощ. Фрешът е превъзходен и доста по-удачен избор – ще вдигне захарта в кръвта и ще ви набави изгубените електролити. Ако ви се намират – тествайте фреш от ябълка или боровинки , тъй като с изключение на питателни, те са щадящи към сензитивните стомаси. Ако се наспите хубаво, също можете да преживеете махмурлука по-леко, и не забравяйте да вземете лекарство срещу киселини при положение, че имате болки в стомаха. Парацетамолът и аспиринът тук не са най-подходящите лекарства, които можете да употребите.

Добра закуска

Направете си сандвич с картофи и риба звук. Тази композиция е доста хранителна и ще достави на тялото ви нужните му витамини. Пробвайте с пълнозърнест самун. В него има витамин Б , мастни киселини и ще помогне на черния ви дроб да пречисти тялото. Освен това ще всмуква алкохолът, който е останал – което е един от най-хубавите способи да се справите с махмурлука.

Ядки

Те освен, че ще обуздаят възможния махмурлук, само че ще стабилизират кръвната захар и ще ви доставят нужните витамини .

Джинджифил

Той облекчава чувството за гадене и работи като отлично анти-възпалително средство. Джинджифиловата бира, бисквити или чай – всички те са превъзходен метод да се справите с махмурлука.

Бабините предписания

Разбира се, има и бабини предписания срещу махмурлук – зелен чай, банани (Те са цялостни с калий, който губите, до момента в който пиете – точно неналичието му предизвиква треперенето и отпадналостта),   физическо натоварване, яйца, чист въздух, женшен (не по едно и също време, схваща се) и какво ли още не, само че не е научно потвърдено, че оказват помощ. Ако съгласно вас самите неприятните признаци изчезват с помощта на някое от изброените различни решения, то следвайте го.

hangover_1782723b

И естествено – ‘класиките в жанра’: 

Зелев сок

Зелето е един добър избор за битка с махмурлука. То съдържа доста витамин С , а също и витамин В1 , които са извънредно потребни за възобновяване на организма след тежка вечер. За страдание обаче не постоянно можете да имате „ Бульон трезве “ на разположение.

Шкембе супа

Шкембето е съвършено средство за изтрезняване. Супата възвръща изгубените от организма соли, протеини и минерали. Запознати настояват, че то би трябвало да е мазно, кисело и доста люто, с цел да има още по-голям резултат. Пък и както се споделя: „ като се чувстваш като супа – единствено чорбата ще те оправи ”.

Усмивки

От психична позиция, възприятието на виновност и гнева от прекомерно огромното признато количество алкохол способства за утежняването на положението ви на идната заран, по тази причина приемете случилото се равнодушно, в случай че не и с усмивка, и търпеливо изчакайте да ви мине.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР