Не бива да се укоряваме за мързела си, но можем

...
Не бива да се укоряваме за мързела си, но можем
Коментари Харесай

Как да преодолеем мързела

Не бива да се упрекваме за мързела си , само че можем да намерим способи да преодолеем това положение , споделя Екатерина Игонина, московски психолог в изявление пред " Вечерняя Москва ".

Според Игонина мързелът може да бъде предизвикан от здравословни проблеми , погрешен метод на живот и психически компликации . За да си помогнете в превъзмогването му, продължава тя, се нуждаете от способена мотивация, изместване на фокуса от действието към неговия резултат. " Например, в случай че би трябвало да извършите сложна задача, мисълта за бонус , покачване или опцията да приключите по-рано, освобождавайки време за отмора, ще ви помогне да се мотивирате за работа ", сподели психологът.

Освен това, добави тя, е належащо да се поддържа работно положение: преди работа седнете на бюрото, изправете гърба си, концентрирайте се върху дилемите и премахнете разсейващите фактори, в това число джаджите. Навикът първо да се извършват отговорностите и по-късно да се почива също ще помогне, продължи Игонина.

Психологът прикани да се вслушваме в себе си и да намерим най-продуктивното време от деня за себе си. " Възможно е да си изработим подобен метод към правенето на нещата, че наслаждение да носи освен резултатът, само че и самият развой на работа . Например, осъзнавайки, че вечер мъчно може да се концентрираме върху бизнеса, е по-добре да посветим това време на разходки или спорт " , сподели тя.

И най-после, споделя психоложката, човек не би трябвало да се концентрира върху неуспехите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР