Не бива да се спира машинното гласуване, защото ще бъде

...
Не бива да се спира машинното гласуване, защото ще бъде
Коментари Харесай

Не бива да се спира машинното гласуване, категорични от ЦИК

Не бива да се стопира машинното гласоподаване, тъй като ще бъде рискова обстановката такава, каквато е във Велико Търново . Данните ще бъдат правилно регистрирани. В това увери представителят на ЦИК Димитър Димитров на брифинг пред публицисти.

Подадените гласове преди момента на преустановяване активността на машините във Велико Търново остават записани . ЦИК към момента не са стигнали до финален вид на оценка, само че са подавали правилни данни.
 Намаляват секциите, в които се гласоподава машинно
Намаляват секциите, в които се гласоподава машинно

ЦИК спря машинното гласоподаване във Велико Търново

" Най-вероятно е човешка грешката във Велико Търново, само че има и някаква източник, мъчно ми е да кажа ", посочи Димитров. Какво тъкмо се е случило, занапред щяло да стане ясно.

" Във Велико Търново трябваше да се намесим уверено ", безапелационен бе Димитров и добави, че има голям брой сигнали, които са свързани с пропаганда главно във Facebook.
 Избираме 45-и парламент - 18,4% изборна интензивност към 12 ч. регистрира ЦИК онлайн
Избираме 45-и парламент - 18,4% изборна интензивност към 12 ч. регистрира ЦИК

Секциите, в които ще гласуваме са 11 983, като в 9398 от тях ще можем да заявим вота си машинно

ЦИК не преглежда пропагандите от Facebook, тъй като не е медиен снабдител .

Няколко тъжби са постъпили в ЦИК. Има проблеми с листите в Добрич, само че те не са толкоз безапелационни, колкото във Велико Търново . В Добрич едва ли ще бъде прекъснато машинното гласоподаване. Има няколко разбърквания, само че те са периферни, регистрира Димитър Димитров. Може да изтече всичко, тъй като Facebook е една доста демократична платформа, призна Димитров. ЦИК има една доста дебела директория със известия, само че те не са изпратени от медии.
 Софтуерни проблеми с машините за гласоподаване и в Добрич
Софтуерни проблеми с машините за гласоподаване и в Добрич

ЦИК към този момент спря машинното гласоподаване във Велико Търново, две машини не работят в Смолян

Изпратени са членове на РИК да създадат фактическа инспекция, с цел да видят дали няма проблем с преференциите за гласовете " не поддържам никого ". Дори и да има подобен проблем гласовете " не поддържам никого " имат значение за изборния резултат единствено, в случай че има самостоятелен претендент, който се избира с районна квота.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР