Не бива да се използват изборите за нова атака към

...
Не бива да се използват изборите за нова атака към
Коментари Харесай

Радев: Оставката на шефа на ДАНС се иска не защото е нарушил закона, а защото го е спазил

„ Не бива да се употребяват изборите за нова офанзива към ДАНС, до момента в който не се случи сюжета от записите. Оставката на Пламен Тончев се желае не тъй като е нарушил закона, а тъй като го е спазил “, сподели президентът Румен Радев по отношение на желаната оставка на ръководителя на ДАНС от премиера Николай Денков.

Президентът съобщи, че ще се запознае с претекстовете на министър-председателя.

„ Реалните претекстове са известни отдавана. Чухме ги в записите и те целят преодоляването на службите. Една власт е мощна със спазването на закона, а не с позиционирането над него “, уточни Радев.



Пламен Тончев

Той бе безапелационен, че държавното управление трябвало да насочи своите усиля към зам.-министър на електронното ръководство, а не към ДАНС.

По думите му в Закона за ДАНС ясно били посочени основанията, при които може да бъде освободен шефът на службата и там не попадало липсва на доверие от страна на министър-председателя.

Радев уточни, че по тази логичност самото държавно управление трябвало да подаде оставка, тъй като болшинството нямало доверие на премира.

И в сглобката си нямат доверие, само че са се стиснали крепко един за различен в името на оцеляването “, сподели президентът.

Радев уточни, че имало смущаващи изявления от страна на премира по време на брифинга му, където изиска оставката на шефа на ДАНС.

„ Това, че ДАНС трябвало да му показа изпреварваща информация за готвени митинги. За мен това е недоумение на ролята на ДАНС. Също по този начин ДАНС трябвало авансово да съгласува отчета за документирано нарушаване от зам.-министър на електронното ръководство “, уточни той.

Президентът разяснява и резултати от локалните избори, като съобщи, че българите били всеобщо загърбили вота.

„ Поздравявам всичко нови кметове и общински съветници с успеха. Всеки нов кмет идва с упованието за промени към по-добро. Местната власт ще би трябвало да се оправи с следствията с рекордно ниската изборна интензивност, която влече и намалена легитимност “, сподели Радев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР