Не бива да предоставяме военни самолети МиГ-29 и Су-25 на

...
Не бива да предоставяме военни самолети МиГ-29 и Су-25 на
Коментари Харесай

Бивш министър на отбраната: България не трябва да се намесва в конфликта в Украйна

Не бива да предоставяме военни самолети МиГ-29 и Су-25 на Украйна, тъй като ще останем без авиация. Рискуваме на нашата сигурност, с цел да се създадем на пионерчетата " постоянно подготвен ". Ще осакатим армията си ". Това съобщи някогашният боен министър Красимир Каракачанов за " Денят онлайн ".

Според него България няма с какво да размени ракетите, които може би се желае да бъдат предоставени на Украйна. " Важно е ще получим ли обезщетения и можем ли да си позволим да се въоръжим с нови. Въоръжението ни може да е остаряло, само че прави работа. Ако замяната е да получим ракети с нова вероятност, това е добре ", изясни той. И добави, че изрично България не би трябвало да се намесва в спора в Украйна.

" Може да предоставим ракети на Съединени американски щати против подмяна, само че не и непосредствено на Украйна, тъй като ще се одобри като взимане на страна в спора ", уточни Каракачанов. По думите му е рисково хора, които не схващат от сигурност, да поемат ангажимент " на ангро ". " Не можем да стоим на страната на експанзията, само че не можем да бъдем простаците на 90-те години. България не може да бъде " ястреб`, нямаме и такива ползи ", смята той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР