Не бихме променяли нито един от данъците. Трябва да се

...
Не бихме променяли нито един от данъците. Трябва да се
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не бихме променяли данъците, но ще премахнем данък корупция

Не бихме променяли нито един от налозите. Трябва да се отстрани налог „ корупция “, тъй като единствено по този начин България би станала атрактивно място за вложения и за стопански напредък. Това сподели съпредседателят на коалиция ПП-ДБ Кирил Петков в предаването „ 120 минути “ по бТВ.

Той се разгласи срещу въвеждането на оферти от служебния кабинет налог „ свръхпечалба “. Според него това би бил неприятен сигнал за бизнеса. Ниските налози по думите му са значими за привличане на вложения. „ Една от силите на България е, че имаме ниски налози и те не се трансформират “, счита Петков.

„ Енергийните помощи не идват от бюджета, а от енергийните сдружения, което значи, че действително помощите не дават недостиг в бюджета. Има преразпределяне от енергийните сдружения към другите и не е проинфлационна мярка “, счита Петков.

Той бе безапелационен, че в идващото ръководство коалиция ПП-ДБ няма да излизат от 3-процентния недостиг. „ Миналата година макар всички приказки за огромната страшна зима, завършихме с 2,9% недостиг. Докато държим недостига под 3%, рисковете от инфлация поради прекомерно харчене не са там “, добави Петков.

По думите му България е част от европейското
Всичко за Вашата сватба
семейство и като такава би трябвало да поддържа позициите на западните си сътрудници във връзка с войната в Украйна.

Петков разяснява и отчета на Държавния департамент в Съединени американски щати споделя, че би трябвало да имаме работеща правосъдна система и позицията на основен прокурор да отпадне от правосъдната система.

Важно е България да има държавно управление след изборите и коалиция ПП-ДБ ще показа ясна стратегия след изборите, очаквайки поддръжка от всички политически сили. „ Би било доста скъпо за всяка друга партия да не я поддържа, в случай че на масата са всички решения, за които множеството българи се надяват да се случат. Призив е към всички народни представители в идващия парламент “, съобщи Петков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg