Не бих проявил интерес да участвам в такъв проект. Считам,

...
Не бих проявил интерес да участвам в такъв проект. Считам,
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Не бих проявил интерес да се включа към ”Промяната Продължава”

" Не бих показал интерес да вземам участие в подобен план. Считам, че най-важното са програмата и политиките за хората. Визиите ни съгласно мен не съответстват на всички места. Моето виждане е, че сега живеем във време на много съществени интервенции в икономическия живот. Т.е. политиките на по-лекия стопански демократизъм на 90-те години, както и единствено антикорупционната изразителност, не са задоволителни, с цел да тръгне страната ни по нов стопански път. В този смисъл може би визиите ни съвпадат”, сподели той.

„ Мерките против корупциите са значими, би трябвало да вършим доста повече и в областта на върховенството на закона, само че това не е задоволително, с цел да подсигуряваме, че няма да продължаваме да сме последни в Европа, да имаме ниски заплати и невисок стандарт на живот”, сподели още той.

По думите му държавното управление работи по правене на съответни ограничения, които да преборят инфлацията и фрапантния скок в цените. Пеканов е безапелационен, че помощ за бизнеса би трябвало да има.

„ Инфлацията е отрицателен фактор, само че е нещо предстоящо във времена на доста мощен стопански напредък и ниска безработица. Реално, тя е страничният резултат от икономическото възобновяване. Големият фактор за нея е освен това възобновяване, само че и за жалост, притеснителите трендове на международните пазари на енергетика. Такова повишаване има освен в България, само че и в цяла Европа”, разяснява Атанас Пеканов.

„ Подкрепям да има помощи и обезщетения за бизнеса. Опитваме се да намерим метод, по който да им помогнем”, добави той.

По думите на Пеканов в Европа има терзания, че ще създадем обещания, които няма да осъществим. Друга въпросителна е, че на власт е служебно държавно управление, а не постоянно: " Доста корав звук срещаме. Те очевидно не схващат, че е много необичайно, в случай че най-бедната страна не получи тези пари, когато най-вече се нуждае от това. "

Вицепремиерът сподели, че се чака скоро 2 милиона души ще се преброят онлайн., като прикани още веднъж всички, които към момента не са се преброили, да го създадат: " Обадете се и помогнете на всички, които не могат да го създадат сами. Физическото броене стартира в този момент. Ние имаме потребност от цялостната картина за популацията. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР