Не бих подценявал вота на недоверие, но има още много

...
Не бих подценявал вота на недоверие, но има още много
Коментари Харесай

Асен Василев: Не подценявам вота на недоверие, но имаме много дълъг път пред нас

Не бих подценявал вота на съмнение, само че има още доста дълъг път пред нас – по този начин министърът на финансите Асен Василев заключи тематиката за провеждащите се диспути за вота на съмнение против кабинета в Народното събрание.

На въпрос за какво държавното управление би трябвало да остане на власт, Василев съобщи, че дават ясна вероятност в каква посока се движи България.

„ Започнахме да вършим извънредно сложни промени, които бяха отлагани 20-30 години. Тези 66 ограничения, които бяха заложени за второто заплащане, които бяха изпълнени, в действителност придвижиха цели браншове на стопанската система напред, те допреди това бяха замитани под килима. Започна и правосъдната промяна, това ще е дълга борба. Другите крачки са направени. Имаме още доста дълъг път пред нас. Не на последно място, тъй като зададохме ясна посока на България към Европа – и с влизането в Еврозоната, и с влизането в Шенген, и в Организацията за икономическо съдействие и развиване, по-известна като Клубът на богатите, където чакаме през 2025 година да станем членове “, добави финансовият министър.

По думите му бизнесът у нас стартира от ден на ден да влага, спестяванията на българските жители през последната година са се качили със 7 милиарда лева

„ България е една от дребното страни в Европейски Съюз, където растежът на приходите изпревари растежа на инфлацията “, сподели още Асен Василев и добави: „ Пари в бюджета има задоволително. Имаме над 10 милиарда в сметката на държавното управление. „

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР