Не бих нарекъл резултата на БСП срив. Да, той не

...
Не бих нарекъл резултата на БСП срив. Да, той не
Коментари Харесай

Александър Симов: Сядането на една маса с ГЕРБ означава реабилитация на корупцията

" Не бих нарекъл резултата на Българска социалистическа партия срив. Да, той не е добър. Същевременно обаче Българска социалистическа партия е на същите равнища, на които беше от изборите през ноември. Лошо е, че ние не подвигаме резултата и това би трябвало да бъде оценено, само че е и факт, че ние излизаме от едно доста комплицирано ръководство. " Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Александър Симов в предаването " Твоят ден " по Nova News.
Той напомни, че преди изборите социолози и недоброжелатели на Българска социалистическа партия са предричали на левицата  едвам 5-7%, само че и акцентира: " Българска социалистическа партия може и би трябвало да се показа доста по-добре. "
" Разочарован съм, тъй като Българска социалистическа партия заслужаваше да има собствен депутат от Перник. Боли ме, тъй като единствено 200 гласа не ни стигнаха да вземем мандат. Но от чисто личностен проект, човек не се ражда депутат. Това е непрекъсната борба за доверие. На идващите избори се надявам Българска социалистическа партия да бъде в по-добра кондиция, а и аз самият ", разяснява Симов за резултатът на левицата в Перник, където той беше лидер.
Според социалиста все още въпросът за оставка на управлението на партията е непряк на главния проблем.  " Не считам, че това е отговорът към сегашния миг. Корнелия Нинова има още какво да даде като водач на Българска социалистическа партия ", безапелационен бе Александър Симов.
По думите му, аргументите за резултата са доста по-комплексни от това да се каже, че само Корнелия Нинова е отговорна. " Включително това, че хора, които в този момент желаят отговорност, действително играха против личната си партия. Някой ще поеме ли отговорност за това? ", уточни Симов.
Той бе безапелационен, че Българска социалистическа партия няма да седне на една маса с ГЕРБ. " Това е трайна и осмислена позиция на Българска социалистическа партия - в никакъв случай не сме преговаряли с ГЕРБ и няма да го създадем. Това е партията на корупцията в България. Сядайки на една маса с тях, това би означавало подписването на реабилитацията на корупцията, на схемите, на чекмеджетата ", посочи Александър Симов.
" Закриването на спецпрокуратурата и спецсъда бе извънредно нужна стъпка в правосъдната промяна, тъй като бяха превърнати в бухалка против политическите съперници на ГЕРБ. Оттук нататък, следват огромните неща, които би трябвало да създадат. Политическите сили, които в действителност желаят правосъдна промяна би трябвало да седнат и да избистрят една ясна идея, с която да обяснят на българските жители какво би трябвало да се направи. От Българска социалистическа партия постоянно сме предложили нещо, което считам за основно - актовете на прокуратурата да подлежат на правосъден надзор ", разяснява социалистът във връзка с правосъдната промяна в България.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР