Не бих казал, че в момента дрънчи на война. Това

...
Не бих казал, че в момента дрънчи на война. Това
Коментари Харесай

Депутат от Демократична България: С въпроса за НАТО Русия се меси във вътрешните ни работи

" Не бих споделил, че сега дрънчи на война ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков преди взаимното съвещание на българското и македонското държавно управление.

Дали това е тъкмо по този начин, всеки има позиция. И сигналите в част от обединението наподобяват безапелационни.

Няма да се поддаваме на съветските провокации, сподели водачът на " Да, България " Христо Иванов. Един от учредителите на тази партия е и Кирил Петков. Колегата на Иванов – Мартин Димитров, който е народен представител от гражданската квота на " Демократична България " и някогашен ръководител на Съюз на демократичните сили, е още по-категоричен във Facebook: Искането на Москва НАТО да се изтегли от България и Румъния е пряк опит за интервенция във вътрешните работи на двете страни.

В една от Facebook групите, които се занимават особено с Русия и външната ѝ политика ( " Срещу съветската агитация и експанзия " ) припомниха 21 постоянно настоящи въпроса към Москва. Те не са свързани с Украйна, а с руско-българските връзки и биват задочно задавани на съветския дипломат в България. Най-болезнените са:

1. Ще признае ли Русия от кое място е пристигнала писмеността и писмеността, която употребява?
Петков успокои: Идващите сили на НАТО в България не значат изключителна обстановка
Според премиера Кирил Петков, корабите в Черно море и самолетите, които идват насам от страна на НАТО, не са някаква изключителна ситуац...
Прочети повече
2. Ще признае ли Русия за подмолната роля на Граф Игнатиев в правосъдния развой против Васил Левски, в резултат на което Апостолът на Свободата е наказан на гибел посредством обесване?

3. Кога Русия ще спре да ни натяква, че ни е освободила безкористно от властта на Османската Империя, откакто ни е задължила да си платим 16 милиона златни франка с цел да откупим свободата си, а също и да платим разноските за войната и за окупацията на Княжество България от съветските войски в интервала след 1878г.? (Според фейсбук групата в договорите е дефинирано точно „ Окупация ”)

4. Кога Русия ще признае обстоятелството, че войната с Османската Империя от 1877-1878 година е водена за завоюване на територии и за учредяване на Задунайска губерния, а не с цел да бъдат българите освобождавани от така наречен „ Турско Робство ”?

Един от въпросите обаче е и за обстановката с Украйна. И той гласи: Ще признае ли Русия, че от 2014г. насам финансира и подкрепя сепаратистки и терористични организации в Украйна, безусловно идентично на дейностите на Съюз на съветските социалистически републики против Царство България в интервала 1941-1944 година?

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР