Не бих казал, че има скандал във военно-промишления комплекс. Правителството

...
Не бих казал, че има скандал във военно-промишления комплекс. Правителството
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Няма скандал във военно-промишления комплекс

Не бих споделил, че има скандал във военно-промишления комплекс. Правителството стои зад служащите. В едно от сдруженията има проблем. Това е ”Емко ”, там има инспекция на работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) и пожарна сигурност и там са установени нередности. Затова и е лишен лиценза на сдружението за импорт и експорт. Лицензът за вътрешна търговия не му е лишен. Това сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов в предаването ”Беновска пита ” по Канал 3.   " Продукцията на ”Емко” остана ненатоварена, тъй като ”Кинтекс” не може да изнесе продукцията. По закон производителят би трябвало да си приготви документите за митницата. За да обезпечим контракта сключихме контракт с ВМЗ и към този момент се работи. Лицензът за вътрешна търговия на " Емко " не е лишен ", добави министърът.

”Проверяваме ”Кинеткс” и ВМЗ за последните 10 години. От средата на 2015 ”Кинтекс” е подписвал контракти с ”Емко”. ”Кинтекс” има обвързване да ревизира кои сдружения могат да произведат дадена продукция. В случая е изпратена оферта единствено на ”Емко”, а не на ”Дунарит” и ВМЗ, които създават същата продукция. Защо запитвам аз? Защо ”Кинтекс” е пренебрегнал ”Дунарит” И ВМЗ-Сопот, обясни Караниколов във връзка със сигнала, който той подаде към прокуратурата в средата на седмицата.

”БСП имат право да ме викат постоянно. Никой министър независимо не може да вземе лиценз. Вземането на лиценза е станало с единомислещо решение на Междуведомствената комисия”, разяснява още икономическият министър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР