Не бих казал, че има нещо супер неочаквано. Говорихме преди,

...
Не бих казал, че има нещо супер неочаквано. Говорихме преди,
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Пикът на COVID ще е октомври-ноември

" Не бих споделил, че има нещо супер ненадейно. Говорихме преди, че ще се откри подвариант, който ще се популяризира доста бързо. Не мисля, че ще стигнем до трагичните числа, които имахме през пандемията. В момента Коронавирус елементарно се популяризира, само че болните нямат потребност от болнична помощ ", изясни основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред Нова тв.
Прочетете още
Имаше базисна ваксина, имаше ваксина за омикрон, в този момент има за обособените варианти. Повечето ще го изкарат на крайник за 4-5 дни, въпросът е да не сте от тези 15%, които имат затруднения, сподели Кунчев.

Според него не всички проби дават действителен резултат през първите два дни. По думите му признаците на ковид сега са мощно главоболие, болки в гърдите, температура и мощна изнемощялост.

" Няма да се съчетаят коронавирус и грип. Октомври- ноември ще е пикът на случаите, а по-късно ще спаднат. След това ще се появи грипът ", предвижда Кунчев.

Реалният % на позитивните проби е доста по-нисък в обществото, само че и хората са повече. Умножете по 5,6,7 пъти записания брой и ще получим действителни цифри, изясни здравният контрольор.

За мен е наложително да се носи маска в лечебните заведения, сподели още той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР