Не бих искал никога да не се разделяме, тъй като

...
Не бих искал никога да не се разделяме, тъй като
Коментари Харесай

Албания се ядоса на България

Не бих желал в никакъв случай да не се разделяме, защото освен сме две прилежащи страни, а и имаме извънреден интерес Република Северна Македония да има прогрес и в случай че се движи по-бързо от Албания, дано има прогрес и няма за какво Албания да я дърпа обратно, съобщи президентът на Албания Илир Мета, който е на посещаване в Скопие, представен от организация МИА, заяви Българска телеграфна агенция.

Гостувайки нощес в ТВ 21, Мета сподели, че двете страни би трябвало да усилят напъните си да се движат дружно по този път, както и че би трябвало да се откри решение с България и двустранните връзки да не бъдат спънка пред присъединението на някоя страна към Европейски Съюз. " Това беше моята позиция и преди и споделих, че през последните 2-3 години Скопие е доста по-напред от Тирана в посока на осъществяване на основните задания на евроинтеграционния развой. Досегашното несъгласие на България е безпричинно, защото е недопустимо двустранен въпрос да стане спънка пред разширението, тъй като излиза, че всяка страна членка на Европейски Съюз може да наложи несъгласие на който и да е ", е представен да споделя президентът на Албания.

Мета обави, че скоро ще посети българския президент Румен Радев и ще беседва за това какво може да се направи за решение на македонско-българския спор. Той приказва и за Отворени Балкани, като уточни, че не може да се прави на юрист на самодейност, която три пъти до момента си е сменила името и за която до момента не е видял нито един формален документ, въпреки да е изискал подобен от албанското външно министерство. Президентът Мета е на тридневно посещаване в Скопие. Днес той ще се срещне с президента Стево Пендаровски и с ръководителя на Народното събрание Талат Джафери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР