Не би трябвало да съдим за способностите на МВР от

...
Не би трябвало да съдим за способностите на МВР от
Коментари Харесай

Бивш вътрешен министър загатна за убийствата: Случва се нещо в подземния свят!

Не би трябвало да съдим за качествата на Министерство на вътрешните работи от това дали се случват тежки закононарушения или не. Има едно струпване, което все още няма задоволително информация на какво се дължи. Вероятно се случва нещо в подземния свят. Това сподели някогашният вътрешен министър Цветлин Йовчев в ефира на Би Ти Ви.

Той отхвърли да разяснява убийството на предприемача Петър Христов, с цел да не се спекулира. „ Това може да е вследствие на сфери на въздействие. Хипотезата, че убийството на Петър Христов е възмездие към властта, значи, че този, който го е направил има някакви съществени претекстове, с цел да рискува доста. Такава догадка е мъчно доказуема и малко евентуална. Не виждам лице, което да има подобен профил. Подготовката на едно такова нападение е доста мъчно и скъпо. Не разполагаме с информация, поради това можем да спекулираме, дано да оставим сътрудниците да работят умерено “, уточни Йовчев.

Бившият вътрешен министър сподели, че методът и информацията, с които е разкрита групата за отвличания и убийства " Килърите " би трябвало да си остане в службите. По отношение на шесторният палач Росен Ангелов, Йовчев призна, че не е в положение да отсее обстоятелствата по този случай. „ Със сигурност можем да кажем, че връзката на правоохранителните органи с обществото беше нарушена и това докара до възникване на подозрение. По-добре беше да не се изнасят обстоятелства по случая. Разрушаването един път на доверието, по-късно мъчно може да се възвърне. Ефективната и бърза работа би могла да помогне. Има задоволително готови хора в Министерство на вътрешните работи, които могат да си свършат работата “, прикани той, представен от Пик.

Според него връщане на предварителната защита ще повишио доверието в страната. „ Това не е нещо неповторимо, което се случва. Имало е интервали, през които престъпния контингент се засилва. При всички случаи ситуацията в страната не каквато беше през 20-те години “, акцентира Йовчев.

За рецесията в Министерство на вътрешните работи, Цветлин Йовчев сподели: „ Служителите на Министерство на вътрешните работи не могат да бъдат оставени в мизерни условия на труд. Трябва да се обърне внимание. Работата в една система би трябвало да съставлява полезност. Системата би трябвало да бъде реформирана. Ако вършим оценка - работодателите не са удовлетворени, чиновниците не са удовлетворени, само че се наливат от ден на ден и повече средства. Системата за отбрана на националната сигурност следва един стар модел на действие. Технологията на работа е бил съответен към края на 90-години. Това изисква подобен политически запас, който не е по силите на нито една партия. Нужна е една цялостна рационализация. Трябва да имаме поредна политика по този въпрос. Промяната евентуално ще отнеме 2-3 години или няколко държавни управления. Ние рано или късно ще стигнем до това, само че с цената на доста премеждия. Имаме извънредно тежко софтуерно закъснение “.

„ Опасявам се като жител от това, което слушам. Дали да върнем наборната работа. Закупуването на нови самолети ще ни помогне ли при една хакерска атака? Срещу кого ще ги използваме? Кой е врагът ни? “, попита Йовчев.

 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР