Не би било редно във вече започнато производство за Алепу

...
Не би било редно във вече започнато производство за Алепу
Коментари Харесай

Според Ревизоро не било редно да дава становище за Алепу, БСП му поиска оставката

Не би било редно във към този момент стартирано произвеждане за Алепу да давам мнения в каквато и да е посока. Това сподели министърът на околната среда и водите Емил Димитров по време на чуването си в пленарна зала за градежа на Алепу. Той посочи, че
„ По мотив това, че през вчерашния ден съм правил изказвания и това е предиздвикало уважаемите народни представители да слагат въпрос. Въпросът беше по какъв начин ще разясня активността на прокуратурата във връзка с направения митинг пред съда. Казах, че не мога да разясня прокуратурата, не мога да разясня възможни решения на съда, тъй като сме в правосъдна фаза, в правова страна.
Разбрахме за митинга, чакаме правосъдната процедура, когато тя завърши, след определяне на обстоятелствата и тяхната правомерност, ние по линия на околната среда, ще се произнесем при зародила нужда от издаване на ново позволение за градеж по Закона за устройство на територията. Дотогава не би било редно да разясняваме “, добави още министърът.
Димитров регистрира, че всички.
Той упрекна Българска социалистическа партия, че спекулират с негови думи , вадят ги от подтекста и го опълчват на премиера.
" Казах - всичко, което съм видял е по малкия екран. Не ми наподобява на защитно брегоукрепително оборудване, на мен ми наподобява на хотел. Може би ще бъде и прекрасен хотел, само че аз не споделям дали ще е или няма да бъде, дали съдът ще се произнесе или няма. Не съм споделил " Аз чакам един доста прекрасен хотел и очаквам да се настаня там. Не е имало такова нещо, спекулирате с мои думи, вадите ги от подтекста и ме противопоставяте на премиера ", сподели министър Димитров.
" Това, което съм видял, го споделих и пред медиите през вчерашния ден, може би грешката е моя, че беседвам пред медии , с цел да ми накъсват диалози и да вадят думи от подтекста. Според мен този, който би трябвало да даде най-правилно мнение е вложителят. Аз не съм вложител, не съм давал позволение за градеж, не съм основен проектант, не съм го протестирал пред съда. Ще извърша всички инструкции на съда, заключи екоминистърът.
Социалистите не бяха удовлетворени от отговора на екоминистъра и желаеха да си подаде оставката, тъй като не подхваща дейности против еконарушенията.
" Редно е Емил Димитров да си подаде оставката, в случай че не предприеме дейности против еконарушенията - уточни аленият народен представител Манол Генов.
„ Ние от Българска социалистическа партия със сериозна паника сигнализираме, че в страната ни, с помощта на ръководството на тази коалиция, се развихря нова сериозна зараза . Срещу нея няма по какъв начин да се предпазим с дезинфектанти, маски или обществена отдалеченост. Става дума за Погазват се закони през застрояване на Българското Черноморие. Нехайно е умишленото безучастие на Министерство на околната среда и водите. Вместо Министерство на околната среда и водите да вземе бързи и съответни ограничения в отбрана на екологията,хората и закона, всички ставаме очевидец на невиждана министерска безочливост “, сподели още Манол Генов.
Народният представител от Българска социалистическа партия обърна внимание, че министър Емил Димитров със забележително юнашко самочувствие е декларирал, че няма да спре съмнителния градеж в местността Алепу, тъй като нямал желание да става екологична бухалка .
„ Не, господин министър, не сте бухалка, само че с бездействието и с отхвърли да отбраните закона, екологията и големия публичен интерес, през които непрестанно, съзнателно и настъпателно продължава да се унищожава природата на Българското Черноморие. Изтече времето, в което трябваше да изберете дали да бъдете министър и да водите откровени дейности в един подобен тежък сектор. Оказва се, че май ще останете фигурант за изкарване на мандата “, акцентира още Манол Генов.
„ Ако отказвате да изпънявате това, за което сте назначен, ние от Българска социалистическа партия ви съветваме тихичко, по най-бързия метод да се оттеглите “, разгласи Манол Генов.
Според него въпросът Алепу е потвърдило безочието. „ Обществото ври. Г-н министър, спите ли умерено , сънувате ли внушителни хотелски постройки на това място, върху мистериозни подпорни стени. Същите, за които вашият съдружен сътрудник се зарече, че ще бъдат къщички за птички. Имате ли обикновен почит от българската прокуратура, която проверява същия този градеж? “, попита още депутатът от Българска социалистическа партия.
„ Или забравяте за какво сте на този пост и по какъв начин той бе овакантен. Не е ли време да се ядосате на екологичните инспекции по места, както и на слепия държавен строителен надзор, който стиска очи, с цел да не види систематичните нарушавания по строителството на Българското Черноморие “, сподели той. Манол Генов уточни, че става въпрос за унищожени гори, местообитания, предпазени зони, екологични катаклизми.
„ Имаме ли министър, който да има куража, да заеме позиция със абсурда с противозаконния градеж край Синеморец, който погазва и Закона за Черноморското крайбрежие и Закона за биоразнообразието. Строи се напряко върху скалите. Не е нужно да бъдете екологична бухалка, би трябвало да знаете, че това е изключителна държавна благосъстоятелност “, добави още Манол Генов.
По думите му багери
„ Вие стискате крепко очи, с цел да не видите разгарящия се скандал. Медийно следствие около подозрително държавна подмяна на Свети влас? Екологичната бухалка май ви е била в джоба, комфортно прибрана. П реди десетина дни Министерство на околната среда и водите изключва част тъкмо от този парцел от предпазената зона НАТУРА 2000. Там се оказва, че е имало градеж от различен тип. Ние от Българска социалистическа партия питаме, господин министър, не знаем кой желае да сте екологична бухалка, само че постът ви задължава да бъдете бранител на зелените запаси на България, а не помощник и ли несъзнателен очевидец на тяхното заличаване. Ако не знаете това, си тръгнете на време, тъй като надали сте не запомнили, че министри носят наказателна отговорност за съзнателно безучастие “, съобщи Манол Генов, представен от Фокус.
Той уточни, че Българска социалистическа партия няма да спести и грандиозния скандал за замърсяването на Варненското езеро.
Според него от сателитните фотоси се вижда, че замърсяването е стигнало до устието на Камчия, само че за министъра това не е проблем. „ Ако в действителност желаете да останете на поста си, дано да имате смелостта да понесете отговорността къде е министерството и по какъв начин е позволило да бъде унищожена гнездова колония на огромни корморани на Северното Черноморие. Близо 200 птици са изгубили поколение “, добави още националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за Българи “. Той уточни, че гората на брега на Дуранкулашкото езеро е изсечена, нищо че попада в НАТУРА 2000.
„ Списъкът с най-драстичните еконарушения, пред които министърът на екологията си затваря очите, е към момента отворен. Могат да се прибавят в него и други съществени нарушавания. Арогантността, господин Димитров, не може да се крепи на съдружния имунитет, с който вие по този начин удобно сте обзаведен “, сподели Манол Генов и прикани той да поеме отговорност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР