Не би било преувеличено, ако кажем, че в НАГ към

...
Не би било преувеличено, ако кажем, че в НАГ към
Коментари Харесай

”Демократична България” иска оставката на главния архитект заради хаоса в София

Не би било пресилено, в случай че кажем, че в НАГ към Столична община царува безпорядък. Не са по никакъв начин малко изявленията в медиите за проблеми с разнообразни проблеми в столични региони. И основният проектант носи главната отговорност за този безпорядък “, се споделя в претекстовете към декларацията.

Общинските съветници на „ Демократична България “ разясняват, че през декември 2021 година към народния представител от тяхната коалиция Ивайло Мирчев са се обърнали жители с тъжби и сигнали. Те са се отнасяли до дейности и бездействия на основния проектант и подчинената му администрация по повод неспазване на избраните периоди при одобрение на подробни устройствени проекти, издаване на позволения за градеж, заповеди за допълнението им, удостоверения за толерантност и въвеждане на градежите в употреба, както и безучастие на общинската администрация по постъпили тъжби и сигнали за нелегално строителство или нарушавания в строителството на територията на Столична община. „ Установено е доста закъснение в периода за издаване на визи за планиране. Прави усещане голямото време, което лишава вътрешно ведомственото координиране. Установено е, че при искане за одобрение на капиталов план за издаване на позволение за градеж неведнъж се изисква премахване на нередовности и/или показване на спомагателни документи без да се слага период. При по-голямата част от тестваните досиета по въвеждане на градежите в употреба е открито, че не е спазен срокът за изговаряне. Установено е, и че преписките се връщат за доокомплектоване без да се показват съответни документи. Установено е при заявки за издаване на удостоверения за толерантност да се изисква неведнъж премахване на нередности и/или показване на спомагателни документи без да се дефинира период. Преписките се действат със закъснение, което е доста без издаване или отвод от издаване на претенции документ “, са част от изброените от столичани проблеми в работата на НАГ.

„ Тъй като в Закона за устройство на територията е ясно упоменато какви дейности следва да се подхващат при констатиране на систематични нарушавания от страна на основния проектант, и в случай че у арх. Здравков е останало най-малко малко възприятие за такт и достолепие, то дано подаде оставка и освободи столицата от себе си, като по този метод градът ни ще може да стартира дългия и мъчителен път на своето, а и на столичните институции, възобновяване “, приканват от „ Демократична България “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР