Не беше постигнат пробив в първия ден на преговорите между

...
Не беше постигнат пробив в първия ден на преговорите между
Коментари Харесай

САЩ не приеха изнудването на Путин, Украйна е готова да се бие до последната капка кръв

Не беше реализиран пробив в първия ден на договарянията сред Съединени американски щати и Русия за сигурността в Европа и по-конкретно Украйна. Вчера в Женева се срещнаха дипломати на двете страни, само че американците изрично отхвърлиха настояването на Москва за гаранции, че Украйна няма да бъде призната в НАТО.

Русия през последните седмици струпа десетки хиляди свои войски покрай Украйна и се опита да изнуди НАТО да спре по-нататъшното разширение. Москва даже стигна по-далеч, заявявайки, че НАТО би трябвало да се изтегли до позициите си, заемани през 1997 година Американската делегация в Женева е отказала изрично и двете претенции. „ Няма да позволим на никого да затвори политиката на отворени порти на НАТО, която постоянно е била централна за Алианса”, съобщи зам.-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман.

Вашингтон и Киев оповестиха, че 100 000 съветски бойци са в непосредствена непосредственост до Украйна и скоро може да стартира нова инвазия, осем години, откакто Русия окупира украинския полуостров Крим. Бившият общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен сподели пред Sky News, че Владимир Путин блъфира със скупчването на войски до Украйна. " Един урок, извлечен от историята, е, че помиряването с диктатори не води до мир “, сподели той. В часовете преди първата от серия срещи сред Запада и Москва НАТО ясно акцентира, че не желае война, само че има подготвеност за такава, в случай че руснаците още веднъж проявят експанзия.

На този декор началникът на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Валерий Федорович Залужний съобщи, че неговите сили ще пазят страната „ до последната капка кръв”. Попитан дали е отчаян от Съединени американски щати и НАТО (защото отхвърлиха да изпратят военни в Украйна, която не е членка на Алианса), командващият украинската войска сподели, че „ не чака подарък от Бога, само че украинските сили ще се справят”. „ Искам да успокоя хората, с цел да спят умерено в дома си. Ще повторя, че нашите въоръжени сили са във война от осем години. Те правят военни интервенции в Донецка и Луганска област и са подготвени да ги водят и в други райони “, сподели Залужний. „ Мога също да прибавя, че въобще няма да нападаме никого. Но ще защитим земята си до последната капка кръв “, уточни още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР