Не, беше отговорът на министъра на културата Боил Банов на

...
Не, беше отговорът на министъра на културата Боил Банов на
Коментари Харесай

Банов: Проектантът на Ларгото обясни, момчето, той го е правил с опция, че там няма да влиза кола

Не ", беше отговорът на министъра на културата Боил Банов на въпроса в изявление за Би Ти Ви дали Ларгото в София се е оказало злощастен план. " Ако сте слушали деликатно какво показа проектантът... Той има един рецидив, който се случва. Неприятно е, че е рецидив и за това би трябвало да вземем отношение - към куполите отводнителите, които са поставени на плочки с пластмасови крачета, с цел да се отводнява. Всичко друго е устойчиво ", обясни Банов.

Вчера Министерството на културата разгласи, че ще предяви иск за несъблюдение към компанията, направила ремонта, тъй като три години по-късно Ларгото още веднъж се разрушава.

" Ремонтът на развалените плочки ще коства към 10 000 лева Тези пари няма да бъдат платени от данъкоплатците, а от фирмата-изпълнител на плана ", сподели Банов.

" Има 5-годишна гаранция на обекта. Като се случи нещо, би трябвало да се оправи. Който го оправя, той си носи отговорността. Не можеш да предвидиш всичко и че това ще се случи ", съобщи министърът.

" Вчера проектантът на обекта беше с нас. Той изясни, момчето, в смисъл, той го е правил с наклонност, че там няма алтернатива до купола да влиза кола, с цел да счупи пластмасовата основа на отводняването и го е правил с наклонност, че няма да скача със скетборд някой от купола нагоре върху в действителност плочките, кото са поставени, с цел да може да се оттича. Тага го е правил. Той си споделя, той го е правил до 100 кг на плочка. Но главното за тези плочки там, подредени към купола, в действителност е да се отводнява ", отбрани Банов компанията реализатор.

На догатката, че някой може да мине с велосипед или скейтбор оттова, Банов съобщи: " Е, да преположим, че някой ще се дрогира и ще се блъсне в светофара и да предположим, к`во да създадем. " " Ако желаете, можем да обсъдим какви други неща могат да се случат, ненедейни. Например някой с парашут да скочи там, да удари купола от горната страна и той да се счупи. Тогава кой е отговорен? ", подигравателен е Банов.

" Там е пешеходна зона. Това, че се случва да влизат колоездачи и скейтбордисти, да влизат камиончета, които поливат кашпише и чистят боклука, да влизат коли, оттова насетне би трябвало да се сменят крачетата на плочките от пластмасови на железни и толкоз ", заключи министърът. Той избегна да отговори на въпроса кой носи виновността тези обствоятелсрва да не бъдат планувани при заданието на плана.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР