Не бе прието искането на опозицията акад. Николай Денков да

...
Не бе прието искането на опозицията акад. Николай Денков да
Коментари Харесай

3 министри ще дават отчет пред парламента утре

Не бе признато настояването на опозицията акад. Николай Денков да изясни за уговорките на България, свързани с Шенген
По предложение на Българска социалистическа партия трима министри ще бъдат изслушани от депутатите в Народното събрание на следващия ден. С гласоподаване болшинството в Народно събрание одобри да чуе като точка първа в четвъртък регионалният министър Андрей Цеков и енергийния Румен Радев - за обновяването на жилищния фонд.

Като точка втора пък военният министър Тодор Тагарев ще изясни какво се е случило при визитата му в Съединени американски щати предходната седмица.

Тъй като министър председателят Николай Денков не е в България, по тази причина настояванията на Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ той да бъде поканен за чуване по тематиката Шенген бяха подложени на гласоподаване за дневния ред в петък.

Мнозинството обаче отхвърли опита на опозицията да научи повече за миграционната политика - и двете оферти за чуване не минаха, нито това за миграционната политика на България, нито това за резултатите от съвещанието на Европейския съвет и поетите задължения по отношение на разширението на Шенгенското пространство.

Само един от ГЕРБ поддържа опозицията. Така Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане " събраха единствено 64 гласа. Движение за права и свободи и ГЕРБ се въздържаха, а ПП-ДБ се разделиха сред въздържал се и срещу. В последна сметка 98 се въздържаха, а 34 бяха срещу.

От Има Такъв Народ обаче настояха, че желаят да чуят позициите на България. Ако желаеме да имаме транспарантна външна политика министър-председателят би трябвало да ни осведоми какви задължения се поемат от България на тези препоръки, това е най-нормалната процедура, настоя Павла Митева. И прегласуването обаче не докара до претенции от опозицията резултат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР