Не аз, а управляващите в момента започнаха и обявиха война

...
Не аз, а управляващите в момента започнаха и обявиха война
Коментари Харесай

Радев гледа „Денков“ отзад

„ Не аз, а ръководещите сега започнаха и оповестиха война на президентската институция. Именно в този запис, още преди да са получили властта “.
Това разяснява президентът Румен Радев пред публицисти, запитан за размяната на реплики сред „ Дондуков “ 1 и „ Дондуков “ 2 и казаното от премиера Николай Денков, че президентската институция отхвърля да работи с държавното управление.

„ В момента имаме прикрито ръководство по сюжет от записа “, добави президентът.

По неговите думи „ сюжет, който има за цел реализиране на користни цели с цената на тежки, мога да кажа деструктивни взаимни отстъпки, на нарушение на базови европейски правила и полезности, на опрощаване на грехове, легитимация на беззаконието и безнаказаността “.

„ Всички тези красиви опорки, зад които се прикрива сега ръководството – в действителност откъм гърба виждаме тъмните хрумвания от тъмния сюжет на записа “, уточни президентът, като визира записа от съвещание на управлението на „ Продължаваме промяната “, който Радостин Василев популяризира.

Няма по какъв начин да бъда част от този сюжет, нито ще позволи президентската институция да бъде пленник на някакви тъмни ползи, безапелационен бе Радев.

„ В момента те зоват за разговор, само че всички виждаме, че това не е протегната ръка за партньорство, в това време упорстват за конституционни и законови промени, с които да осакатят тотално пълномощията на президентската институция, с цел да може тя да не бъде коректив за каквито и да е безчинства на властта “, акцентира той.

Президентът добави: „ Аз такова двуличие не го разбирам “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР