Не 30-годишен мъж, а тийнейджър е извършител на поредната, но

...
Не 30-годишен мъж, а тийнейджър е извършител на поредната, но
Коментари Харесай

Тийнейджър - поредният убиец с автомат в САЩ

Не 30-годишен мъж, а младеж е причинител на следващата, само че сигурно не последна всеобща пукотевица в Съединени американски щати - на Фестивала на чесъна в калифорнийското градче Гилрой, съобщи БГНЕС.
Сантино Уилям Леган е бил въоръжен с щурмови автомат вид AK-47, когато открива огън на инцидентен принцип, оповестиха управляващите. По-късно той е бил убит от полицията в границите на една минута след старта на офанзивата.
Служителите на реда обявиха, че не са открили претекст за убийствата. Но в медийни изявления се споделя, че проверяващите са проучили изявите на Леган в обществените медии, в това число акаунт в Instagram, основан преди четири дни, в който той се базира на върховенството на бялата раса.
Началникът на полицията в Гилрой Скот Смити съобщи, че проверяващите се пробват да потвърдят информация на очевидци на втори обвинен, който може да е съдействал на Леган. " Имахме отчети за евентуален втори обвинен, само че нямаме удостоверение, че той е стрелял и се опитваме да определим кой е и каква е неговата роля ", сподели Смити пред кореспонденти на конференция.
Сред починалите е шестгодишно момче, което участва на фестивала дружно с майка си и баба си, които бяха ранени при нападението. Останалите жертви са 13-годишно момиче и мъж при започване на 20-те си години.
Малкото момче, Стивън Ромеро, е прострелян в гърба, сподели татко му Алберто. " Синът ми имаше цялостен живот да живее и той беше единствено на шест ", сподели Ромеро пред телевизионната станция NBC.
Убийствата са последната глава от американската зараза от принуждение с оръжие, която остави близо 300 души починали при всеобщи престрелки до момента през тази година, съгласно Mass Shooting Tracker.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отдаде респект на жертвите в Белия дом. " Докато фамилиите се забавляваха по време на локален фестивал, греховен палач откри огън и умъртви трима почтени жители, в това число малко дете. Скърбим за техните фамилии и молим Бог да ги утеши ", сподели Тръмп. Той обаче още веднъж не отвори и дума за ограничение и стягане на режима на владеене на огнестрелни оръжия.
Говорителят на Камарата на представителите на Конгреса Нанси Пелоси, чийто регион като конгресмен обгръща по-голямата част от Сан Франциско, приказва за " сложния път на оживелите напред " и прикани за дейности за преустановяване на насилието с оръжие. " Всеки ден Сенатът отхвърля да работи, а това е леке върху съвестта на нашата нация ", сподели тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР