НДК е на огромен минус. Нещата вървят към 90 млн.

...
НДК е на огромен минус. Нещата вървят към 90 млн.
Коментари Харесай

Минеков: Кирил и Асен са обречени на успех, другите да се насочат към тях

" НДК е на голям минус. Нещата вървят към 90 млн. лв., не знам по какъв начин да стартираме спасяването му. Един от методите е да се освободят двата етажа от НДК (офисите там са заемани от партия ГЕРБ - б.р.). Аз демонстрирах към този момент документ, който е подписан от господин Бойко Борисов - самичък си е дал офиси, вземайки тези два етажа от НДК ". Това съобщи пред БНР служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

 По думите на партия ГЕРБ са единствените, които не заплащат нищо: " Защо да не си платят тока, парното и площта, които населяват ". 

Проф. Минеков разяснява политическата конюнктура преди идните на 14 ноември избори, като съобщи, че Кирил Петков и Асен Василев са " обречени на триумф, това дава независимост на останалите да се насочат и да тръгнат към тях ".

" Правителство ще има, всички ще създадат компромис. Аз просто ще ги приветствам в профил, нямам повече сили ", сподели той.

" Духът на Аристотел срещна духа на Винету ", по този начин проф. Минеков разяснява номинацията на ректора на СУ - проф. Анастас Герджиков, за президент, подкрепена от ГЕРБ-СДС. 

" Това е проваляне, тъпо за господин Герджиков. Смятам, че ректори и шефове на учебни заведения не би трябвало да влизат в политическа борба ", съобщи той и показа:

" В късото минало видях по какъв начин може да се изберат ректори, чрез политически напън, по какъв начин да бъде обработен Студентският съвет, по какъв начин да бъдат притиснати преподавателите, даже да има лек митинг, даже да се измисли донос. Това се е случвало с ректори в страната ". 

Служебният министър на културата счита изрично, че трябва да има нов Закон за радиото и малкия екран:

" При мен постъпиха доста оферти за изменение и допълнение на остарелия Закон за радиото и телевизията, само че има и предложение за нов закон. Старият е изработен по този начин, че да бъде част от костюма на всеки един ръководещ, а това е вреда, тъй като може да води до подтисничество, принуждение и вреда върху свободата на медийното пространство ".

По думите на проф. Велислав Минеков средствата в ресора му са задоволителни за обезщетения в Covid рецесията:

" В бранш просвета близо 65% от работещите са имунизирани ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР