Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на доц. д-р

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на доц. д-р
Коментари Харесай

Цвета Караянчева връчи на доц. д-р Бони Петрунова наградата „Чудесата на България“ в категория „Археолог на годината“



Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на доцент доктор Бони Петрунова, шеф на Националния исторически музей, огромната премия „ Чудесата на България “ в категория „ Археолог на годината “. Церемонията по оповестяване на Годишните награди „ Чудесата на България “ се състоя в Малката раннохристиянска базилика в Пловдив.

Доц. доктор Бони Петрунова получи оценката за откриването на златно богатство от ХІV век в крепостта „ Калиакра “. Наградата е и самопризнание за златното лято на археолозите от НИМ.
 karayancheva-chudesata-na-bg-nagrada-snimka1  karayancheva-chudesata-na-bg-nagrada-snimka4  karayancheva-chudesata-na-bg-nagrada-snimka5
Когато работиш нещо със сърце и душа, нещата се получават, акцентира Цвета Караянчева при връчването на оценката. Тя пожела на доцент доктор Бони Петрунова здраве и доста триумфи отсега нататък.

Председателят на Народното събрание акцентира, че годишните награди „ Чудесата на България “ са израз на общата, благородна и патриотична идея да бъде показано и разпространявано извънредно скъпото българско историческо завещание. През 2019 година тук – в Пловдив, който след броени дни ще стане Европейска столица културата, ще идват доста туристи, които ще намират хубостта, духовността и културата, означи Цвета Караянчева. Тя добави, че българското културно-историческо завещание би трябвало да бъде рекламирано, с цел да може да откри своето справедливо място в европейската съкровищница.

В церемонията за връчване на годишните награди „ Чудесата на България “ участваха народни представители, представители на изпълнителната и локалната власт.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР