Остават броени дни до едно от най-големите и вълнуващи събития

Остават броени дни до едно от най-големите и вълнуващи събития ...

Предстои десетото издание на мастърс сериите по джаги в България

Остават броени дни до едно от най-големите и вълнуващи събития от спортния календар по футбол на маса у нас. От 6 до 8 октомври в Спортен бар „Академията /бул. „Тодор Александров” 64, Кино Арена запад, ниво-2/ ще се състои десетото издание на международния турнир Sofia Grand Masters 2017. В него ще вземат участие представители на всички клубове по джаги в страната, както и десетки състезатели от над 15 държави от цял свят - Сърбия, Германия, Австрия, Белгия, Италия, Швейцария, Румъния, Чехия, Унгария, Гърция, Турция, Иран, Словакия, Русия и др. Регистрираните играчи вече са над 120.

Официален домакин и организатор на състезанието за втора поредна година е СК „Джагоарс” – най-големият клуб по джаги в България.

В рамките на турнира – в съботния ден от 17:00 часа - съвместно с Международната и Немската федерация по футбол на маса (джаги) - DTFB и ITSF, ще се проведе и първото издание на официалната отборна купа за младежи - ITSF Junior Cup 2017, в която участие ще вземат отборите на България, Германия и Румъния. Откриването на младежката купа ще се състои в петък - 6 октомври, от 20:30 ч. във ВИП залата на Спортен бар „Академията”, където ще се представят и връчат екипите на лицензираните участници.

Ще бъде изигран и демонстрационен мач между VIP медийните партньори на ивента и джуниър състезателите.

Официален гост на събитието е Klaus Gottesleben - председател на Немската федерация по футбол на маса и Президент на младежката комисия към ITSF.

Основен партньор на Junior InterCup Challenge 2017 е немският производител на джаги Ullrich, който ще представи и новия модел маса – BEAST – създадена и именувана в чест на световнaта шампионка Екатерина Атанасова.

Източник: sportal.bg