Капитанът на „Ювентус“ Джанлуиджи Буфон изля гнева си върху съдията

...
Капитанът на „Ювентус“ Джанлуиджи Буфон изля гнева си върху съдията
Коментари Харесай

Буфон: Съдията Майкъл Оливър е животно, а дузпата му – престъпление срещу футбола 



Капитанът на „Ювентус“ Джанлуиджи Буфон изля гнева си върху съдията Майкъл Оливър след трагичното отпадане от „Реал“ (Мадрид) в Шампионската лига. 40-годишният вратар назова британския рефер „животно“ и „убиец“, който е направил закононарушение против феърплея. „Ювентус“ позволи тежка загуба с 0:3 вкъщи в първия мач, само че на стадион „Сантяго Бернабеу“ направи едно от най-забележителните завръщания. „Старата госпожа“ водеше с 3:0 до последните секунди на постоянното време, когато Оливър отсъди извънредно противоречива дузпа, която прати „Реал“ в идната фаза, осведоми dnevnik.bg

Буфон, за който това най-вероятно ще се окаже финален мач в Шампионската лига, реагира доста яростно на отсъждането на Оливър и беше изпъден с пряк червен картон. „След като имаш цинизма да дадеш такава дузпа, значи не си човек, а си животно. Ние направихме нещо, което изглеждаше невероятно. Жалко, че всичко трябваше да завърши по този неправдив начин“, сподели Буфон след мача.

Според италианския вратар това не е било даже „една десета дузпа“. „Това беше доста подозрителен случай. Не може да се отсъжда углавен удар в 93-ата за нещо сходно, изключително откакто в първия мач не ни дадоха чиста дузпа. Отборът даде всичко от себе си. Не би трябвало едно човешко създание да унищожава фантазиите на всички и да постави завършек на един невероятен поврат с толкоз съмнителна обстановка. За да направиш това, значи нямаш сърце в гърдите, а кофа за боклук“, сподели още Буфон.

„Не можеш да разрушиш фантазиите на един тим. Не трябваше да му споделям нищо в този миг, само че той трябваше да разбере мащабите на злополуката, която провокира. Трябва да си палач, с цел да вземеш последните две решения, които той взе“, добави италианецът. Според него Оливър явно не е арбитър за толкоз огромни мачове. „Ако нямаш характера да излезеш на подобен терен и на подобен стадион, в случай че нямаш куража да взимаш решения, в случай че не можеш да се оправиш с напрежението, по-добре да гледаш от трибуните с жена си и децата си, до момента в който ядеш чипс и пиеш спрайт.“

„Мога да кажа всичко за него и той би трябвало да ми елементарни, тъй като това, което направи, беше закононарушение против спортсменството“, сподели още капитанът на „Ювентус“, който по този начин и не съумя да вдигне трофея от Шампионската лига в своята популярна кариера. Буфон съобщи, че усеща отчаяние и яд, само че в това време се гордее със своя тим. „Започнахме мача, знаейки че имаше 0.0000005% късмет да продължим напред. Толкова съм горделив, че тимът игра по този метод, работи толкоз крепко и даде всичко от себе си. Гордея се, че съм част от тези мъже“, приключи той.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР