НБГ се противопоставя на опита за уронване на престижа и

...
НБГ се противопоставя на опита за уронване на престижа и
Коментари Харесай

NOVA отхвърля обвиненията за редакторска намеса в GONG и новините на НетИнфо

НБГ се опълчва на опита за уронване на престижа и дискредитация на медията за да се обслужат ползите на миноритарния притежател сега на търговски договаряния. Нова Броудкастинг Груп ЕAД (НБГ), като мажоритарен притежател на НетИнфо, отхвърля обвиняванията за интервенция в публицистичната политика на НетИнфо, отправени в публикувана позиция на изпълнителния шеф и миноритарен акционер на НетИнфо Христо Христов.

Ръководството на НБГ декларира, че изнесените от Христо Христов обстоятелства са неточно и манипулативно показани, като се експлоатира значимата за журналистическата общественост и цялото общество тематика за свободата на словото. НБГ изисква спазването на ясни професионални правила, измежду които представянето на разнообразни гледни точки при отразяване на значимите за нашата аудитория събития. Смятаме, че това е неразделна част от свободата на словото.

Всички сдружения в групата на НБГ и НетИнфо съблюдават ясни правила и имат условия към екипите си, които подсигуряват високи професионални стандарти, подготвеност, честност, дисциплинираност и резултати. Тези критерии са идентични за всички чиновници, без значение от опит и позиция и не се вършат взаимни отстъпки с тях.

За страдание, все по-често сме очевидци на случаи, в които се прави съзнателна замяна на обстоятелства и събития за персонални облаги или придобиване на социална известност.

НБГ се опълчва на опита за уронване на престижа и дискредитация на медията за да се обслужат ползите на миноритарния притежател в миг на търговски договаряния.

Заставайки зад правилата на компанията и според условията на устава и контракта сред акционерите, Председателят на съвета на шефовете на НетИнфо привиква незабавно съвещание, с цел да се отбрани ползата на акционерите и медията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР