Назрява ново напрежение около властта във футбола ни, след като

...
Назрява ново напрежение около властта във футбола ни, след като
Коментари Харесай

БФС не приема подписката на Бербатов, извънредният конгрес е пред провал

Назрява ново напрежение към властта във футбола ни, откакто е ясно, че БФС не приема подписката, входирана от екипа на кандидат-президента Димитър Бербатов с искане за ексклузивен конгрес.

Днес Изпълкомът на централата се събра на съвещание да прегледа документа и взе решение да не го приема.

В него има 191 подписа на представители на клубове, което е изцяло задоволително за привикване на конгреса. Трябват 177 подписа - 1/3 от общо 531 законни членове на Съюза. Но експертизата на юристите от БФС е посочила, че 35 от парафите не са годни или не са сложени от оторизираните за това лица в съответните клубове.

И по тази причина подписката не може да провокира конгрес - това е трактовката от позиция на футболните ни ръководители.

Разбира се, решението ще бъде обжалвано от екипа на Бербатов, където така и така са гневни от методите на работа на актуалното управление. Те го упрекнаха в практикуване на напън върху клубовете, а и им бе отказано да входират дописката по каналния ред, откакто базата в Бояна се оказа затворена поради стерилизация точно в деня и часа, в който документът бе занесен там.

Но обжалването пред Софийския градски съд, даже да донесе триумф и подписката да бъде заверена като годна, значи неуспех на концепцията и настояването за конгрес през септември.

Просто времето няма да стигне за организация, до момента в който мине апелът.

Редовният конгрес на централата ще е на 18 март следващата година и се чака реакция от опозицията - дали ще се помири да изчака него и да нападна промяна на управлението на изборите тогава, или още веднъж ще желае изключително изборно заседание по-рано.

В подписката на Бербатовия екип вземат участие и елитни клубове, като импровизирано се знае за три - Берое, Ботев (Враца) и Пирин (Благоевград).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР