Назрял е моментът за алтернативно решение за мигрантите в Европа.

...
Назрял е моментът за алтернативно решение за мигрантите в Европа.
Коментари Харесай

Лиляна Павлова пред bTV: Назрял е моментът за алтернативно решение за мигрантите в Европа

Назрял е моментът за различно решение за мигрантите в Европа. Това разгласи в особено изявление за bTV министърът за европредседателството Лиляна Павлова, която дружно с първия ни посланик Екатерина Захариева ще оглави най-важните съвещания на общността.

Мигрантският въпрос ще бъде комплициран на масата за договаряния, без значение от огромните разлики сред Източна и Западна Европа.

„ Не е ли по-добре да фокусираме повече старания там, където е първоизточникът на казуса, отвън Европейски Съюз, а не да градим стени и граници сред нас”, попита Павлова.

Не е реалистично в идващите шест месеца някоя от страните на Западните Балкани да стане член на Съюза, счита външният ни министър.

„ Забелязвам, че от ден на ден сътрудници се вслушват в България и схващат, че тя добре схваща този регион”, означи Захариева.

Със сигурност обаче ще напреднат формалните договаряния сред Гърция и Македония за името на югозападната ни съседка. „ Надявам се това да се случи, без напън и емоция”, добави Екатерина Захариева.

Тази вечер формалният старт на председателството съответствува с постановката „ Танцът в Делхи” в Тулуза, която ще се играе на български език със надписи на френски под режисурата на Галин Стоев. От 1 януари 2018 година Галин Стоев е първият българин, който стана шеф на европейски спектакъл.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР