Назначиха вещи лица, които да изготвят нови експертизи за дерайлирането

...
Назначиха вещи лица, които да изготвят нови експертизи за дерайлирането
Коментари Харесай

Нови вещи лица и нови експертизи по делото за трагедията в Хитрино

Назначиха движимости лица, които да изготвят нови експертизи за дерайлирането на товарен трен на гарата в Хитрино . Това стана по време на днешното правосъдно съвещание в Шуменския областен съд, написа " 24 часа ", базирайки се на Българска телеграфна агенция.

Обвиняеми са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков , и двамата от Русе, управлявали дерайлиралата на 10 декември 2016 година в региона на гара " Хитрино " влакова комбинация, пренасяща пропилен и пропан-бутан, показва Българска телеграфна агенция.

Делото стартира със забавяне от час и половина поради повреда на автомобила, с който подсъдимите пътували до Шумен.

В началото на правосъдното съвещание бяха докладвани постъпили материали, след предходното. Документите са свързани с назначение на движимости лица, които да изготвят нови експертизи по делото и постъпили отговори от тях или институциите и организациите в които работят, както и тъжби за назначението им от страните в процеса.

Експерт от Техническия университет във Варна ще би трябвало да изготвя правосъдно пожаро-техническа експертиза . Той е тестван, че няма спор на ползи.

Още двама специалисти са тествани, че не са в спор на ползи и те ще дават отговор за нови експертизи за потребностите на делото.

" Чакаме три експертизи. Основният въпрос е дали събраните нови доказателства ще трансформират нещо по даденото умозаключение ", сподели пред публицисти след края на правосъдното съвещание Ивайло Йорданов - юрист на един от обвинените.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР