Назначенията са в министерствата на земеделието и отбраната, освободен е

...
Назначенията са в министерствата на земеделието и отбраната, освободен е
Коментари Харесай

Петков с промени във втория ешалон - назначи двама нови заместник-министри и освободи още един

Назначенията са в министерствата на земеделието и защитата, освободен е зам.-министър на образованието
Със заповед на премиера Кирил Петков са назначени двама заместник-министри.

Валентин Чамбов е назначен за заместник-министър на земеделието. Магистър е по горско стопанство, като е приключил Лесотехническия университет в София. Член е на Управителния съвет на Съюза на лесовъдите в България. Чамбов е дълготраен чиновник на Изпълнителната организация по горите. Участвал е в голям брой работни и експертни групи към органите на Европейската комисия в Брюксел.

На длъжността заместник-министър на защитата е назначен полковник Станимир Георгиев . Завършил е компетентност „ Инженер по употреба и ремонт на свързочни и РТО средства “, както и магистърска степен „ Инженер по радиоелектроника “ във ВВВУ „ Георги Бенковски “. Магистър е и по военно дело във Военна академия „ Г.С Раковски “. Обучавал се в стратегически курсове в Съединени американски щати, Франция, Германия и в Колежа по защита на НАТО в Рим. Полковник Станимир Георгиев е работил в Регионалното командване на НАТО за Северна Европа – AFNORH, Брунсум, Нидерландия. Бил е в непрекъснатата делегация на България в НАТО. В Главната квартира на НАТО в Брюксел е бил щабен офицер по развиване на отбранителните качества в дирекция „ Инвестиции в защитата “ на Международния секретариат на НАТО. Георгиев е дълготраен чиновник на Министерството на защитата.

С друга заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността заместник-министър на образованието и науката е освободен Константин Хаджииванов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР